08.10.20 DI Transport Nyheder

At rejse er at leve – også i en coronatid

Ugens kommentar af branchedirektør Michael Svane.

Branchedirektør for DI Transport, Michael Svane.

Regeringen og en række af Folketingets partier har i dag præsenteret aftaler om genstart af dansk eksport og en justeret luftfartspakke.

Begge aftaler har også fokus på rejser, international tilgængelighed og international markedsføring. Aftalerne har luftfarten centralt placeret i arbejdet.

Det er glædeligt, og ikke mindst er jeg glad for anerkendelsen af luftfartens rolle og betydning for såvel dansk eksport som for sammenhængskraften i Danmark og i forhold til omverdenen.

Det er særdeles glædeligt, at der i aftalen om genstart af dansk eksport er en anerkendelse af, at luftfarten har en vigtig rolle i den grønne omstilling og specielt også den direkte anerkendelse af klimamålet for udenrigsluften på 30 % CO2-reduktion i 2030 sådan, som Luftfartens Klimapartnerskab har forpligtet sig til.

Jeg er stolt af, at en luftfartsbranche, som er så dybt i knæ som følge af Coronakrisen, har holdt fast i sine klimamål.

Vi skal nu videre ad det grønne spor, men også ad det spor, hvor usikkerheden i forhold til rejser, herunder erhvervsrejser skal begrænses mest muligt. I luftfartsbranchen -ikke kun i Danmark, men i store dele af verdenen – er test den eneste vej mod en genstart af de dele af erhvervslivet, som beskæftiger sig med at transportere passagerer. Det gælder luftfarten og færgefarten samt krydstogtsturismen.

Jeg håber, at vi sammen med regering og folketingets partier kan sætte en hurtig kurs mod ikke kun den grønne rejse, men også den sikre og trygge rejse. En genstart af dansk eksport men også dansk erhvervsliv på tværs af mange brancher sker fortsat gennem interaktion med kunder, leverandører m.fl. i den åben verden. Her er test et afgørende værktøj indtil den dag, hvor vi har en effektiv vaccine.

Relateret indhold