04.11.20 DI Transport Nyheder

Når retssystemet taler

Ugens kommentar af branchedirektør Michael Svane.

Branchedirektør for DI Transport, Michael Svane.

Den 3. november 2020 har nu indskrevet sig i historiebøgerne. Og det handler ikke om det amerikanske valg. Det handler om noget helt andet og jordnært; nemlig at den tyske forvaltningsdomstol afviste samtlige klager over den tyske myndighedsgodkendelse vedrørende Femern-forbindelsen.

Dommen og den klare afvisning af klagerne taler deres eget sprog.

Jeg hæfter mig dog navnlig ved det faktum, at den særdeles grundige proces både på dansk og tysk side bekræfter, at vi i Danmark har en meget sikker og robust hånd, når det handler om beslutninger om de helt store infrastrukturprojekter.

Dommen er dermed – i mine øjne – en anerkendelse af, at det er muligt gennem et omfattende og grundigt arbejde at sikre det fornødne beslutningsgrundlag.  I Danmark har et stort politisk flertal entydigt holdt fast i Femern-projektet. Det er der al mulig grund til at takke forligskredsen for, og også at enigheden og opbakningen er sket også selv om regeringens farve har skiftet ad flere omgange.

I DI er vi særdeles tilfredse med, at Femern nu for alvor kan sættes i gang. Men frem for alt fordi vi nu står på tærsklen til at skabe en forbindelse, der ikke kun binder Danmark og Tyskland tættere sammen, men strategisk kobler Skandinavien med resten af Europa.

Usikkerhed er nu vekslet til muligheder. Og dem er der mange af  - både for virksomheder, borgere og samfundet. Dansk infrastruktur og dansk ingeniørkunst kommer til at sætte endnu en markant markør på mobilitetens globale verdenskort.

Michael Svane
Skrevet af:

Michael Svane

Relateret indhold