04.03.21 DI Transport Nyheder

Ugens kommentar: Cykling og DI – hvordan hænger det nu lige sammen? I er da til motorveje?

Af branchedirektør Michael Svane.

Cykling og DI – hvordan hænger det nu lige sammen?  I er da til motorveje – ikke sandt?

Sådan lød flere spørgsmål til os i forbindelse med, at historien om, at DI foreslår, at der skal afsættes 3 mia. kroner til fremme af cyklingen.

Sejt tænkte jeg, da jeg fik spørgsmålet.  Og det er sjovt at ”pille” ved de fordomme, der kan herske om en erhvervsorganisation som DI.

Og vi har fået mange spændende likes og opslag fra nær og fjern.

Vores udspil er ikke båret af et ønske om at være politisk korrekt endsige at spekulere i synlighed i pressen.

Nej – udspillet ER båret af et grundlæggende synspunkt om, at vi ikke kan bygge os ud af trængslen i de store byer, at vi skal tænke i mobilitet og frem for alt og at mange medlemmer af DI ønsker at styrke cyklingen som en del af hverdagens transport og pendling.

Og udspillet er kulminationen på flere års strategi om at sætte fokus på transportsystemet som helhed. Vi har gennem de seneste år gennemført flere analyser om cykling og især sammenhængen mellem trængslen og cyklingens andel af transporten.

Vi er overbeviste om, at netop cykling er vejen til at styrke mobiliteten, sundheden, lette på trængslen samt bidrage til den grønne omstilling.

Vi er sådan set alle i samme båd, og derfor er en øget prioritering af cykling i hele landet en nøgle til at vi sammen kan hjælpe hinanden ude i trafikken.

Så JA DI er også til motorveje og asfalt, men vi er også helt vilde med cykling.

Og det var og er skønt at ændre på fordommene.

God cykeltur!

Relateret indhold