16.09.21 DI Transport Nyheder

Ugens kommentar: Hverdag med øget beredskab

Af branchedirektør Michael Svane

Hverdag med øget beredskab

Bag denne formulering gemmer sig rapporten fra ekspertgruppen om en langsigtet strategi for et genåbnet Danmark.

I DI Transport og Dansk Luftfart tager vi særdeles pænt imod eksperternes anbefalinger.

Det er særligt glædeligt, når ekspertgruppen konstaterer, at rejserestriktioner ikke er velegnede til at holde smitten ude af Danmark.  Hertil kommer vurderingen af, at  rejserestriktioner og ikke mindst nedlukninger har ”for store konsekvenser” og ”markante negative konsekvenser”  for samfundsøkonomien og særligt udsatte erhvervssektorer som eksport, turisme, rejser og luftfart. 

Rapporten er værd at læse, fordi ekspertgruppen også entydigt anbefaler en beredskabsstrategi frem for en eliminationsstrategi. Konkret på rejseområdet stiller ekspertgruppen sig bag en risikobaseret tilgang herunder etableringen af fælles europæiske forholdsregler.

Vi har brug for et fleksibelt og differentieret rejseregime både ved indrejse og udrejse. Vi er klar til at gå i dialog med regering og folketingets partier om udmøntning af ekspertgruppens anbefalinger.

Det er trygt og sikkert at rejse i dag og med ekspertgruppens klare anbefalinger har vi grundlaget for, at det i fremtiden skal simplere og nemmere at rejse.

Ekspertgruppen har gjort et formidabelt arbejde og nu handler det om, at regering og folketinget griber bolden.

Vi er klar til at få bolden over målstregen!

Michael Svane
Skrevet af:

Michael Svane

Relateret indhold