30.09.21 DI Transport Nyheder

Ugens kommentar: Ved dagens begyndelse…

Af branchedirektør Michael Svane

I DI Transport har vi gennem de senere år sat fokus på kollektiv mobilitet og cykling. Vi vil nemlig gerne have flere til at hoppe på toget, bussen, letbanen samt at tage cyklen som et naturligt valg i hverdagens pendling.

Når vi driver på denne dagsorden, er det i erkendelse af, at vi har brug for at lette presset på de i forvejen pressede veje, men også fordi både kollektiv trafik og cyklisme er et godt valg klimamæssigt og for cyklens vedkommende også sundhedsmæssigt godt.

Mens dagligdagen så småt er ved at indfinde sig efter pandemien, så kan man se, at antallet af biler på vejene vokser. Pladsen er igen blevet trang. Og dermed vender vi tilbage til en hverdag, hvor mange holder i kø.

Vi har derfor i går holdt et webinar om kollektiv mobilitet. Det har vi gjort sammen med Dansk Kollektiv Trafik (DKT) for mere end 150 kandidater til de kommende valg til kommuner og regioner.

Vi ved, at det som nyvalgt byrådsmedlem eller regionsrådsmedlem kan være vanskeligt at få overblik over de mange politiske dagsordener, som man mødes med den dag, man er valgt.

Vi har heldigvis oplevet, at der er en stor interesse for at få mere viden om kollektiv transport.

Det er mit håb, at vi med bl.a. et sådant webinar kan skærpe interessen for, at den kollektive transport og cykling skal højere op på den politiske dagsorden.

Lykkes vi med den mission, så er det til gavn for ikke kun kommunen og regionen, men også det lokale erhvervsliv.

Vi har et dedikeret ønske om at være med på hele rejsen!

Michael Svane
Skrevet af:

Michael Svane

Relateret indhold