24.06.22 DI Transport Nyheder

HUSK, HUSK: Store trafikale udfordringer optil og under Tour de France

Når Tour de France afvikles i Danmark i den her uge, så spærres mange veje og områder af, og vi skal forvente lange køer rundt om i landet.

DI Transport vil derfor opfordre jer til overveje, hvor I kører og hvornår. Det gælder både for de af jer, som kører varer ind og ud af København og de øvrige tour-kommuner, men det er bestemt også relevant for dem, som skal på sommerferie i netop de dage. Jeg skal selv ud af København den 30. juni efter et stort Cykeltopmøde, og derfor har vi haft tjekket de interaktive kort over vejspærringer, som vi har linket til længere nede.

I København begynder afspærringerne med dele af H.C. Andersens Boulevard og Rådhuspladsen allerede så småt fra mandag den 27. juni. Derefter bliver mere og mere af Indre København spærret af for køretøjer frem til den 2. juli. Hvis nogle af jer skal ind i Industriens Hus de dage, så lad os lige tage en snak inden. 

Du kan læse mere om alle de vejspærringerne både i København, men også i alle de andre tour-kommuner på dette interaktive kort Trafik | Tour de France Grand Départ København Danmark 2022 (letourcph.dk)

Vær særlig opmærksom på lukningen af Storebæltsbroen og de tilsluttende motorveje den 2. juli fra kl. 12:30 – 18:00. Det vil få konsekvenser for trafikken både før, under og efter lukningen. Du kan stadig tage toget over broen – også mens rytterne cykler. Læs mere her: Tour de France i Danmark 2022 | Vejdirektoratet

Selvom vi kan risikere, at vores mobilitet bliver mere besværlig i de dage, så er det også spændende, når store internationale events vender op og ned på det hele.

Luna Nova Solhave
Skrevet af:

Luna Nova Solhave

Relateret indhold