21.12.22 DI Transport Nyheder

Julehilsen fra DI Transport

DI Transport ønsker alle en glædelig jul.

Transport leverer muligheder. Det er transporten, der sikrer, at juletræet er leveret, og at julemaden er kommet ud i butikkerne. Det er transporten, der sikrer, at vi kan komme hjem til familie og venner og fejre jul.

Der er al grund til at sende en venlig tanke op til jul til de ca. 143.000 mennesker, der hver eneste dag står op og går på arbejde for holde Danmark kørende. De arbejder i de mange dygtige transportvirksomheder, der sikrer, at vi kan fejre julen.

Det kommer ikke af sig selv, selv om vi måske tager transporten for givet.

For et år siden fejrede vi jul i pandemiens skygge. Det er måske næsten glemt, men en del transportvirksomheder er stadigvæk påvirkede af nedlukningerne. Det gælder især for luftfarten og den kollektive transport.

Energikrisen og stigende energipriser i 2022 har understreget udfordringerne i vores forsyningskæder. Transporten bør rykke længere op på dagsordenen, både hos kunderne og politikerne. Indgå i tættere samarbejde med transportbranchen og skab bedre rammer for energieffektiv og klimavenligt transport af personer og varer.

Vi skal investere i transporten, så vi skaber de bedste rammer for vækst, velstand og velfærd. Dansk erhvervsliv og dansk eksport er dybt afhængige af en velfungerende transportsektoren. Uden transport går vi i stå.

December betyder i år også et velkommen til en ny transportminister og nye transportordfører. Julegaven til transportbranchen kunne passende være at fokusere mere på realisere de muligheder transportsektoren skaber og mindre på at finde på nye afgifter.  

Sidst men ikke mindst et stort tak for en kæmpe indsats fra alle transportvirksomheder i 2022.

 

Glædelig jul til jer alle.

Skrevet af:

Rune Noack

Relateret indhold