24.08.23 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

Ny DI analyse: Esporten bidrager med milliarder til dansk økonomi

Gennem de seneste år har danske esport-hold leveret toppræstationer på verdens virtuelle sportsarenaer. Men ud over at levere tilfredsstillende resultater yder esporten også et markant bidrag til den danske økonomi. Dansk Industri præsenterer nu en banebrydende analyse, der belyser potentialerne i dansk esport og dens samfundsøkonomiske betydning.

Esport og gaming har i løbet af de sidste to årtier udviklet sig fra en niche- og fritidsbeskæftigelse til en global industri med markant kulturel indflydelse.

DI’s analyse viser, at esporten og de tilknyttede erhverv i dag skaber omkring 3.000 danske fuldtidsstillinger og årligt bidrager med næsten 4,3 milliarder kroner til det danske BNP. Branchen understøtter yderligere 750 beskæftigede, når underleverandører medregnes.

Sidste år omsatte esporten for 10 milliarder kroner og interessen for gaming og esport er kun steget over de senere år. Hvor det i 2004 var 10 procent af de voksne danskere, der gamede hver uge, steg tallet i 2022 til 30 procent.

Ifølge DI’s rapport ser esporten ud til at kunne fortsætte sin markante vækst frem mod 2030 med op mod 6.000 nye jobs og en årlig vækst på 15 procent.

Øget politisk interesse

Interessen for esport og gaming har gjort Danmark til en førende esportsnation.

Men trods de store succeser på esport-området er den danske førerposition i dag truet. For eksempel præsenterede Frankrig tidligere på året en national esport-strategi, og landet investerer i dag massivt i at udvikle esports-området.

Hvis Danmark skal fastholde sin position på esport-området, kræver det politisk handling.

Derfor foreslår DI bl.a., at regeringen iværksætter tiltag, der styrker forståelsen af esport-området, gør det mere attraktivt for udenlandske esportstalenter at komme til Danmark og afsætter varige bevillinger til aktiviteter der kan løfte esporten på langt sigt.

Derudover er der behov for at sidestille esport med traditionel elitesport, så de nye danske esporttalenter får de samme muligheder i forhold til Team Danmark og uddannelsestilbud som andre unge eliteidrætsudøvere.

Potentialet inden for dansk esport er enormt, og med de rette politiske prioriteringer kan vi sikre, at Danmark bibeholder sin førerposition. Vi håber derfor, at den nye dokumentation af den samfundsøkonomiske effekt kan være et første skridt mod en ambitiøs national esportsstrategi. Maria Krüger Torp, Chef for DI Turisme & Oplevelser
Astrid Kjelgaard
Skrevet af:

Astrid Kjelgaard

Relateret indhold