Tivoli
07.05.24 Turisme, Kultur & Oplevelser Nyheder

Tivoli Food Festival: Mad og drikke som hovedattraktioner

Mad og drikke bliver blandt de vigtigste forlystelser, når Tivoli i maj byder inden for til Tivoli Food Festival. Madoplevelser spiller en afgørende rolle i at lokke turister til Danmark, og ifølge Mikkel Ustrup, High-end Director i Tivoli, er der et stort potentiale i at sætte mad i centrum for oplevelserne.

Tivoli Food Festival er en hyldest til dansk gastronomi, der samler nogle af landets bedste kokke, madproducenter og leverandører for at forkæle besøgenes smagsløg.

I ni dage vil Tivoli omdannes til en gastronomisk oase på Plænen med smagsoplevelser fra hele Danmark og verden, herunder markeder med delikatesser, konkurrencer som DM i Alkoholfri Øl og inspirerende arrangementer som Det Nordiske Køkkenmanifest med Claus Meyer. I år er der både nationale og internationale madoplevelser på menuen, og Mikkel Ustrup, High end director i Tivoli, glæder sig til at tænde for blusset til en af landets største madfestivaler:

”Tivoli er i sin kerne et sted for magi. Så når Plænen forvandles til et gastronomisk paradis, hvor en svensk Michelin-kok tryller på åben ild den ene dag, og vi udforsker danske, lokale råvarer på forårsmarkedet den næste, kan det blive mindeværdige oplevelser. Det er mere end bare måltider; det er oplevelser i sig selv. Og det bedste er, at det taler til alle typer af publikum – fra gratis smagsprøver til verdensklasse gastronomi i en liga for sig selv.”

Madoplevelser på menuen

Madoplevelser, både med lokale råvarer og gastronomi, spiller en afgørende rolle i at tiltrække turister til Danmark. Ifølge VisitDenmarks data valgte 36% af de udenlandske turister og 27% af de danske turister i 2022 Danmark som deres rejsemål på grund af madoplevelser, spisning ude eller gastronomi.

Som oplevelsesinstitutioner bør vi være åbne for samarbejde og invitere lokale til at bidrage med deres unikke evner og råvarer, hvilket vil skabe endnu mere berigende oplevelser for vores gæster. Mikkel Ustrup, High-end Director i Tivoli

I 2022 besøgte 4 mio. gastroturister Danmark. Mikkel Ustrup mener, at ved at inkorporere mad og dansk kokkekunst i sine oplevelsestilbud, kan man skabe en helstøbt oplevelse og imødekommer besøgendes efterspørgsel. Hans bedste råd til andre attraktioner, der ønsker at integrere madoplevelser strategisk i deres tilbud, er at se sig om i lokalområdet:

"Vi bør først og fremmest være stolte af vores gastronomiske arv i Danmark og glæde os over, at vi tiltrækker folk fra hele verden bare for at spise her. Som oplevelsesinstitutioner bør vi være åbne for samarbejde og invitere lokale til at bidrage med deres unikke evner og råvarer, hvilket vil skabe endnu mere berigende oplevelser for vores gæster."

Tivoli befinder sig midt i denne gastronomiske hovedstad, og vores mål er at afspejle denne status i parken. Mikkel Ustrup, High-end Director i Tivoli

Gastronomisk hjerte i byen

Sidste år besøgte over 40.000 gæster Tivolis store Food Festival, og i år forventes fejringen af mad, drikke og danske råvarer at være endnu større. Ifølge High-end Director i Tivoli, Mikkel Ustrup er det kun passende, at Tivoli er en gastrodestination:

”Vi har set, hvordan København har udviklet sig til en gastronomisk destination med fremragende restauranter og dygtige kokke, som tiltrækker gæster fra nær og fjern. Tivoli befinder sig midt i denne gastronomiske hovedstad, og vores mål er at afspejle denne status i parken. Derfor inviterer vi igen i år gæster indenfor til en verden af gastronomiske oplevelser. Det handler ikke kun om at give endnu en grund til at besøge Tivoli, det handler om at gøre parken til det gastronomiske hjerte af byen.”

Tivolis Food Festival åbner lørdag d. 18. maj og kører t.o.m. d. 26. maj.

Relateret indhold