Koteletterne lander med et klask, og fællesskabet får plads. Velkommen i Timm Vladimirs Køkken
En tirsdag aften skifter vi blazer og ID-kort ud med forklæder og kokkeknive i Timm Vladimirs Køkken. Med fællesgryder og fravær af hverdagens roller har madskolen fundet den rette opskrift på erhvervsgæster.
”Hernede bruger vi ikke opskrifter,” starter Timm Vladimir.
”Målet er, at vi går herfra mætte. Det skal være nemt, du skal ikke frygte at komme til at brænde maden på.”
Som underviser får han os, der er mere uerfarne i et køkken, til at sænke skuldrene. Så begynder han at forklare om en af sine sommerfavoritter: en frisk sommersalat med ribs og radiser og store skaftkoteletter på panden.
Flere binder forklæderne med logoet ”Timm Vladimirs Køkken” lidt strammere om maven. Om lidt skal vi i gang.
Køkkenbordet ligner ikke noget hjemmefra. Et overflødighedshorn af råvarer, hvor selv den mest uerfarne kan se, at det her er gode sager. Grønne asparges i bundter, skåle med røde ribs. En håndfuld radiser med toppe vælter let ud over kanten. En ost på størrelse med en bowlingkugle står klar til at blive revet.
Nu er vi forberedte på alt fra det første snit til den sprøde stegning.
Timm Vladimirs Køkken har over 30.000 gæster igennem køkkenerne hvert år. Alligevel er stemningen lille og intim en tirsdag aften i Valby. Rundt om bordet står folk fra Wonderful Copenhagen, VisitDenmark og os fra DI Turisme, Kultur & Oplevelser. Vi er samlet for fællesskabet og for at dele idéer. Åben snak om potentialer og udfordringer, med god mad på bordet og tid til de samtaler, der ikke altid når at ske i hverdagen.

Fællesskab over køkkenbordet
Timm Vladimir har i dag tre madskoler i Danmark – i Aarhus, København S og Valby, hvor vi lige nu hakker krydderurter og moser ribs. Der bliver der talt om både arbejde og alt det andet.
Vi er langt fra de eneste, der er begyndt at tænke møder og konferencer mere holistisk og bytte mødelokalet helt eller delvist ud med for eksempel en køkkenø.
Timm Vladimirs Køkken oplever voksende efterspørgsel fra virksomheder, der søger uformelle rammer til teambuilding og netværk. I dag udgør erhvervshold omkring to tredjedele af gæsterne i køkkenerne.
Her har det fra begyndelsen handlet om mad — og om de fællesskaber, der opstår, når folk mødes over en gryde. De sanselige, hands-on oplevelser har vist sig at være et eftertragtet afbræk fra klassiske konferencer og mødelokaler.
”Det har faktisk udviklet sig organisk, mere end det har været en strategi fra starten. Vi opdagede, at virksomheder virkelig værdsætter de uformelle rammer, hvor hverdagens roller bliver glemt, og det handler om at lave noget mad sammen,” fortæller Jens Odgaard Olsson, der er adm. direktør i Timm Vladimirs Køkken. Han tilføjer, at de oplever flere og flere gæster efterspørger oplevelsen på engelsk.
At der er gang i mødeturismen i Danmark, ses også i tallene. Faktisk har der ifølge tal fra Danmarks Statistik aldrig været så mange erhvervsovernatninger i Danmark som i 2023. I alt var der mere end 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark. Samtidig viser tal fra Wonderful Copenhagen, at erhvervsturisterne en lukrativ målgruppe, der i gennemsnit bruger hele 2.470 kr. pr. døgn. Erhvervs- og mødeturismen står for 47 pct. af beskæftigelsen i selve turisme-erhvervet, svarende til 44.500 direkte årsværk.
Vi opdagede, at virksomheder virkelig værdsætter de uformelle rammer, hvor hverdagens roller bliver glemt, og det handler om at lave noget mad sammen. Jens Odgaard Olsson, adm. direktør i Timm Vladimirs Køkken
Svære sommersæsoner
De fleste kender Timm Vladimir fra tv som komiker, skuespiller og vært på Den Store Bagedyst. At mad skulle blive hans hovedspor, og at han ville åbne en madskole i Valby, er resultatet af en sejr i den allerførste sæson af Masterchef.
"Han startede uden en fast retning, men med en virkelig god idé," siger Jens Odgaard Olsson.
I dag har Timm Vladimirs Køkken fundet sin plads som en sund forretning med overskud, men sommeren er stadig en hård nød at knække. I modsætning til mange andre i turisme- og oplevelsesbranchen, der høster frugterne af højsæsonen, melder gæsterne sig sjældent i køkkenet midt på sommeren.
“Erhvervsgæsterne tager velfortjent ferie, og selvom vi holder Junior-madskoler i alle vores køkkener , kunne vi godt forestille os, at flere turister kunne have lyst til at besøge os i de lune sommeraftener. Og på baggrund af vores samarbejde med de stærke kræfter inden for turisme introducerer vi nu kurser målrettet turister,” fortæller Jens Odgaard Olsson.
En underviser smækker koteletter ned på vores skærebræt med et klask. Rundt om bordet står halvtomme hvidvinsglas, selvskænkede fadøl og hjemmelavet rabarberlemonade. Køkkenet fyldes af duften af smør og rosmarin på panden. Mens vi lægger sidste hånd på sommerretten, blander idéer og post-its sig mellem bundter af grønne asparges og skåle med røde ribs.
