30.06.22 Turisme og oplevelser Nyheder

DI satte spot på turisme og kultur på Folkemødet

DI Turisme & Oplevelser benyttede Folkemødet til at stille skarpt på det danske turisme- og oplevelseserhverv. Tre modige politikere blev udfordret på både paratviden og holdninger.

DI Turisme og oplevelser på Folkemødet 2022.

Cecilie Poulsen

Hvad ved de danske folketingspolitikere egentlig om turisme, kultur og oplevelser i Danmark? Det satte vi os for at teste i en nyt format, hvor deltagerne dystede på både paratviden og holdninger. Tre indflydelsesrige politikere – Venstres Jan E. Jørgensen, Konservatives Mona Juul og SF’s Charlotte Broman Mølbak blev testet på deres viden om og ambitioner for turisme- og oplevelseserhvervet. Pointene blev uddelt efter gode politiske forslag, skarp tale og kendskabet til danske attraktioner og oplevelser.

Under bragende solskin lørdag middag serverede DI Turisme og oplevelser rosévin og popcorn for tilhørerne, og så var der ellers lagt op til en festlig og underholdende test af politikernes viden i konkurrencen om TurismeTesten-trofæet. Deltagerne blev hårdt testet i deres viden om bl.a. Fårup Sommerland, Universe Science Park, ENIGMA - museum for post, tele og kommunikation, KØN,  Planetarium, Experimentarium, Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Kongernes Samling, Nordisk Film Biografer, MESSE C, Roskilde Festival, Hjejlen og LEGOLAND.

En af de mange ting, der overraskede de tre politikere undervejs, var hvor mange penge, der er afsat til de 15 Videnpædagogiske Aktivitetscentre i Danmark (eks. Planetarium, Bornholms Middelaldercenter og Universe Science Park.) Her gættede alle tre deltagere på et langt højere beløb end de 16 mio. kr., som Børne- og Undervisningsministeriet hvert år sender afsted til de 15 centre.

Der var kamp til stregen, men i sidste ende blev det Venstres kulturordfører Jan E. Jørgensen, der løb med dette års flotte trofæ. Heldigvis fortsætte det tætte samarbejde med de tre politikere også efter Folkemødet, og der er mange af elementerne fra quizzen, som vi nu skal tale videre om. Se indtryk fra arrangementet i videoen nedenfor.

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3464
  • Mobil +45 2625 6230
  • E-mail mkto@di.dk

Relateret indhold