13.06.22 Turisme og oplevelser Nyheder

Populære danske kongresbyer: Både København og Aarhus i verdens top 25

Hvert år udgiver ICCA – International Congress and Convention Association – en liste, der ranker de mest populære kongresbyer i verden efter hvor mange internationale kongresser og konferencer, der bliver afholdt i byerne. Der er 1.234 byer med i den netop offentliggjorte ranking for 2021, og Danmark har hele to byer i top 25!

København fastholder sin flotte 14. plads, og Aarhus gør et imponerende spring fra en 88. plads til en 25. plads.

ICCAs nyeste ranking kommer efter en lang periode, hvor kongresser og konferencer i hele verden har været aflyst eller udskudt. At det nu igen er muligt at udgive listen, er et tegn på, at verden igen er begyndt at åbne, og folk igen kan mødes. På den netop offentliggjorte liste opgøres byernes placering på baggrund af afholdte møder i 2021. Den afspejler derfor det store arbejde, byerne har gjort for at give gæster mulighed for at mødes på trods af restriktioner og store udfordringer med at rejse.

De flotte danske placeringer er understøttet af projektet ’Kickstart dansk erhvervsturisme’, som er et samarbejde mellem Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og MeetDenmark. De to aktører er gået sammen med de fire største destinationer for internationale møder i Danmark – København, Aarhus, Ålborg og Odense – om et projekt, der havde til formål at kickstarte erhvervsturismen i Danmark efter nedlukningen.

Deltagere til internationale kongresser og konferencer har det største døgnforbrug blandt alle turistsegmenter - omkring 4000 kr. i døgnet (til sammenligning bruger en udenlandsk kyst- og naturturist 750 kr. i døgnet). På den måde genererer de kongresser, som MeetDenmarks destinationer tiltrækker, hvert år sammen med lokale partnere en omsætning på ca. 1.3 milliarder kr. og 1.800 fuldtidsstillinger.

ICCA er den internationale sammenslutning for videnskabelige konferencer. Det er et særligt kendetegn for ICCAs rangliste over verdens mest populære konferencedestinationer, at de samler information om destinationer rundt om i verden og benchmarker dem mod hinanden. ICCA har offentliggjort listen til sine medlemmer, heriblandt Wonderful Copenhagen og VisitAarhus, men den komplette verdensrangliste vil først blive offentliggjort senere i år. Få mere information om ICCA her.

Katrine Brems Olsen
Skrevet af:

Katrine Brems Olsen

Katrine Brems Olsen

Katrine Brems Olsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3719
  • Mobil +45 5213 2404
  • E-mail kabo@di.dk

Relateret indhold