15.02.22 Turisme og oplevelser Nyheder

Husk momsfristen 1. marts – der er risiko for opsigelse af eventuelle coronalån

Den 1. marts skal både virksomheder med kvartalsafregning og med halvårsafregning indberette moms. Perioderne, der skal indberettes for, er hhv. 2. halvår 2021 og 4. kvartal 2021.

Moms er ikke altid enkelt, og det kan være en stor opgave at få de rigtige tal klar. Ofte er det de samme fejl, der går igen. For eksempel blander nogle virksomheder private og erhvervsmæssige udgifter sammen. Det er vigtigt at holde dette adskilt. Der er også nogle, der mister deres bilag og dermed ikke har den nødvendige dokumentation for regnskabet.

Noget af dette kan undgås ved at have en god bogføringspraksis. Skattestyrelsens bogføringsguide kan fx hjælpe med at bogføre bilag korrekt og se, hvad man kan trække fra i regnskabet.

Virksomheder med coronalån; Vær ekstra opmærksom

Der er ca. 50.000 virksomheder, der har mindst ét rentefrit coronalån (momslån eller A-skattelån). Hvis det er tilfældet for din virksomhed, skal du være opmærksom på, at der er en ekstra risiko ved ikke at indberette til tiden; du kan risikere at miste lånet.

Du kan læse mere om coronalån her.

Fire rentefri lån skal snart betales tilbage

Virksomheder med rentefri coronalån skal også være opmærksomme på, at et eller flere lån snart skal betales tilbage. Den 1. april skal fire af lånene betales tilbage. Det gælder tre momslån samt et A-skattelån.

For at komme aktuelle udfordringer med likviditet i møde tilbyder Skattestyrelsen en udvidet betalingsordning, der løber over 24 måneder fremfor 12, som er det sædvanlige. Det kan du læse mere om her.

Cecilie Poulsen
Skrevet af:

Cecilie Poulsen

Relateret indhold