Rundvisning i Tivoli

11.04.23 Turisme og oplevelser Nyheder

Grønne ambitioner i top hos Tivoli

DI's netværk om bæredygtighed for attraktioner og oplevelser trodsede regnen, og besøgte Tivoli til inspiration og videndeling om grønne tiltag på tværs af forretningsområder.

Virksomheder på tværs af landet lagde tirsdag vejen forbi Tivoli, da DI netværk om bæredygtighed for attraktioner og oplevelser samledes for at blive klogere på både Tivolis bæredygtighedsindsats og de nye regler for affaldshåndtering - og ikke mindst for at netværke og sparre med hinanden.

Tivoli var den første forlystelsespark i Danmark der i 2022 fik certificeringen Green Attraction - nu netop efterfulgt af Universe Science Park på Als, der også deltog i netværket.

Sustainability Manager, Dida Jørgensen og Sustainability Consultant, Stine Damsgaard fra Tivoli fortalte blandt andet om, hvordan de arbejder med indsatsområder på tværs af virksomheden, der omfatter både energi, indkøb, affald, fødevarer og byggeri. Gennemgående med ønsket om at skabe engagement og ejerskab i alle dele af organisationen.

Klimaneutralitet i 2025

Netværket fik desuden indblik i Tivolis plan for net zero klimaneutralitet i det såkaldte scope 1 og 2 ved udgangen af 2025. Scope 1 og 2 omfatter virksomhedens eget direkte brug af brændstof og energi. For eksempel er Tivoli næsten fuldt i mål med at udskifte alt lys til LED, at udskifte fossildrevne maskiner og køretøjer til elektriske og har indgået en elkøbsaftale, som fra oktober 2023 sikrer mere vedvarende energi i det danske elnet svarende til Tivolis forbrug.

Blandt andre initiativer kan nævnes genbrug af materialer til scenografier og grønne alternativer på spisesteder. Indsatser rettet mod scope 3, dvs. emissioner der er i virksomhedens værdikæde, arbejdes der også aktivt med i de kommende år.

Læs mere om Tivolis bæredygtighedsrapport på dette Bæredygtighed - Tivoli.

Affaldssortering og producentansvar

Hvis du som virksomhed savner overblikket for hvilke regler der gælder for affaldssortering, og hvad udvidet producentansvar på emballage konkret betyder, så står du ikke alene. Derfor deltog seniorchefkonsulent Iben Kinch Sohn fra DI Miljø, og delte viden med netværket om gældende regler, og hvad der er på vej af ny lovgivning i Danmark og på EU-niveau.

Netværket fik under besøget også blik for en konkret måde at håndtere affaldssortering i gæsteområder, ved fremvisning af Tivolis nye forsøg med affaldsspande til madaffald, restaffald og plast.

Læs mere om DI's rådgivning om affaldshåndtering her

Henrik Langgaard Lystbæk

Henrik Langgaard Lystbæk

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3957
  • Mobil +45 2284 6867
  • E-mail hely@di.dk

Relateret indhold