Turisme og oplevelser

Spørgsmål og svar om coronapas

I fredags trådte de nye retningslinjer om coronapasset i kraft, og det har atter betydet ændringer i de daglige arbejdsgange hos mange af Jer. I den forbindelse har vi bedt Erhvervsministeriet om fortolkning på en række bestemmelser, hvor der kan være uklarhed. Få indblik i svarene her.

Generelt gælder de samme retningslinjer i forhold til coronapasset, som vi kender dem fra foråret. Der er derfor ikke lagt op til, at der skal fortolkes anderledes end i foråret i forhold til kontrollen med coronapas. Det betyder derfor også, at der skal være tale om en offentlig adgang til et lokale, hvis kravet om coronapas skal gøre sig gældende. Grænsen for arrangementer går ved 200 deltagere indendørs og 2.000 deltagere udendørs.

Læs mere om hvor og hvornår der skal bruges coronapas her.

Har du andre spørgsmål om coronapasset du gerne vil have afklaret, er du velkommen til at kontakte os.

Hvad er definitionen på et serveringssted?

Coronapasset skal kontrolleres på alle indendørs serveringssteder, hvor offentligheden har adgang. Herunder kan der både være tale om direkte salg, som eksempelvis på en restaurant, eller indirekte salg, som eksempelvis til et større arrangement hvor bespisning er hovedformålet.

Hvornår er konferencer omfattet?

Udgangspunktet er at konferencer er omfattet hvis der er flere end 200 deltagere indendørs. Ved vurdering af, om der er tale om en konference skal der lægges vægt på, om der er tale om arrangementer med erhvervsmæssige eller faglige formål i lokaler og på lokaliteter, som fysiske eller juridiske personer råder over, og hvortil offentligheden har adgang, herunder videnskabelige kongresser, forbundskongresser og private virksomheders konferencer, herunder generalforsamlinger. Så udgangspunktet er, at store generalforsamlinger er omfattet, hvor offentligheden har adgang. Eksempelvis hvis du har købt aktier i et børsnoteret selskab, og vælger at tage til generalforsamling.

Vi venter på afklaring af spørgsmål om hvorvidt der er krav om coronapas til konferencer med færre end 200 deltagere, men hvor der serveres mad.

Skal man vise coronapas til firmaarrangementer på arbejdspladser?

Når der er tale om et privat arrangement på en arbejdsplads der er lukket for offentligheden, eksempelvis en firmajulefrokost, vil der ikke være krav om fremvisning af coronapas.

Beskæftigelsesministeriet er i gang med at forberede lovgrundlaget til, at arbejdsgivere kan kontrollere medarbejderes coronapas. Dertil har Regeringen og arbejdsmarkedets parter den 12. november 2021 indgået en trepartsaftale, der sikrer, at arbejdsgivere får en lovmæssig adgang til at pålægge medarbejdere at forevise et gyldigt coronapas. 

Erhvervsministeriets bekendtgørelse

BEK nr. 2041

Kulturministeriets bekendtgørelse

BEK nr. 2042
Cecilie Poulsen
Skrevet af:

Cecilie Poulsen

Henrik Langgaard Lystbæk

Henrik Langgaard Lystbæk

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3957
  • Mobil +45 2284 6867
  • E-mail hely@di.dk

Relateret indhold