17.12.21 Turisme og oplevelser Blog

Tvangslukninger skal medføre fuld kompensation

Imens nye nedlukninger og restriktioner nu igen rammer store dele af turisme- og oplevelseserhvervet, er behovet for en fair og hurtig kompensation øverst på dagsordenen hos DI.

Det er enormt ærgerligt, at vi nu igen står i denne situation hvor mange af jer får tvangslukket hele eller dele af jeres virksomhed, eller hvor I skal underlægges nye restriktioner. Det gælder selvfølgelig også hele laget af underleverandører, som også bliver ramt hårdt.

I skal vide, at vi fra DI er fuldt optaget af at sikre jer fair og hurtigtvirkende kompensation. Her er vi også fuldt opmærksomme på, at der for mange af jer vil være konkrete udfordringer med delte aktiviteter, hvoraf nogle er tvangslukkede mens andet kan holde åbent.

Vi arbejder blandt andet for at:

  • Kompensationsordningerne kommer ind under krisebestemmelsen – og dermed undgår problemer med støttelofter, koncernregler der ødelægger kompensation for søstervirksomheder under samme ejerskab og andre begrænsninger for fuld kompensation.
  • Trappemodellen i kompensationen for faste omkostninger bliver løftet med 10 pct. på alle skalaer, så en omsætningsnedgang på 30 pct. eksempelvis giver 50 pct. kompensation i stedet for 40, og hele vejen op til, at en nedgang på 80 pct. får fuld kompensation.
  • Omsætnings- og referenceperioderne bliver mere fleksible, så virksomheden selv kan vælge, om omsætningen opgøres for hele december eller f.eks. den dag, restriktionerne er trådt i kraft.
  • Det bliver op til den enkelte virksomhed, at kunne bestemme om det kan svare sig at holde åbent med restriktioner som arealkrav, uden at det problemer med kompensation.

Vi håber de nye nedlukninger og de øvrige tiltag for at bremse epidemien er det der skal til, så I snarest kan åbne igen. Vi vil følge udviklingen tæt.

Tag endelig fat os i DI – vi står klar til at hjælpe jer.

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold