12.01.22 Turisme og oplevelser Blog

Selvom det er glædeligt med færre restriktioner, så er det problematisk med manglende klarhed omkring de næste faser

Til trods for, at der er udsigt til mere kultur, så mangler store dele af turisme- og oplevelseserhvervet stadig vished og mulighed for at planlægge. Tilbage står derfor et akut behov for en genåbningsplan for resten af erhvervet.

Et flertal af Folketingets partier har nikket til Epidemikommissionens anbefalinger, og efter pressemødet i Sundhedsministeriet her til aften står det klart, at danskerne fra på søndag den 16. januar 2022 igen kan tage i biografen, i teatret, på museum m.v.

Det er positivt at dele af turisme- og oplevelseserhvervet  kan genåbne fra på søndag – omend med begrænsninger for nogles vedkommende og uden at inkludere lege- og badelande. At lege- og badelande ikke er inkluderet er besynderligt, når man ser på jeres målgrupper, som primært er børnefamilierne. Børnene færdes allerede blandt hinanden i skolerne, og familierne er vant til at håndtere corona. Meldingen kommer endvidere for sent. Efter to år med coronahåndtering tages der stadig ikke tilstrækkelig højde for, hvordan virksomheder fungerer - I har brug for tid til at planlægge.

Det er positivt, at der arbejdes med en fase to fra 1. februar, som bl.a. kommer til at gælde badelande/legelande og messeaktiviteter, som her får mulighed for at genåbne under forudsætning om en stabil udvikling i epidemien. Det giver en plan og en dato at arbejde med omend, vi gerne havde set en endnu tydeligere tilkendegivelse af, at udgangspunktet er genåbning pr. 1. februar medmindre tingene ændrer sig markant.

Derimod er det stærkt problematisk, at der ikke er lagt en plan for udfasning af restriktioner for de store spillesteder og nattelivet. Det er helt fair, at man ikke kan give garantier, men en betinget plan med datoer, så I kan komme i gang med at planlægge var et stærkt ønske fra vores side. Et ønske, som desværre ikke blev opfyldt.

Så selvom det går den rigtige vej, så står mange af jer fortsat i en situation med mange ubekendte.

Vi skal derhen, hvor konsekvenserne af restriktionerne ikke overstiger konsekvenserne af sygdommen, og derfor har vi også brug for en mere langsigtet plan for, hvordan vi indretter samfundet uden de meget omfattende restriktioner, så vi kan leve med corona i fremtiden.

Husk endelig at kontakte os med input og synspunkter – vi er der for det samme.

Bedste hilsner,

Henriette

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold