Turisme og oplevelser

Vi skal gøre alt for at undgå nedlukninger

Coronapasset og vaccinerne er de vigtigste værktøjer vi har for at sikre et åbent og velfungerende samfund. Vi har samtidig brug for klare linjer og en økonomisk stødpude mod restriktioner.

Julen står for døren, side om side med nye restriktioner. Efteråret og vinteren har ikke overraskende budt på en stigning i smitten, som vi også oplevede sidste år.

Men til trods for at smitten er på niveau med december sidste år, så er faktum, at der er færre, der dør, der er færre indlagte og der er færre på intensiv. Situationen er en anden end sidste år, og det skyldes først og fremmest, at vaccinerne virker.

Det betyder også, at grebene i værktøjskassen er nogle andre end sidste år. Vi skal for alt i verden undgå nye nedlukninger eller tiltag der begrænser kapaciteten. Det vil være mit største juleønske.

Jeg er i den forbindelse særligt optaget af følgende:

  • Coronapasset er nøglen til at holde åbent: Coronapasset er det vigtigste værktøj vi har til at holde samfundet åbent og fortsat kan komme ud og opleve. Vi støtter også muligheden for at kræve visning af coronapas hos medarbejdere, som et led i at sikre tryghed for både medarbejdere og gæster.
  • Refusion fra dag ét: Det er et samfundsansvar at samle regningen op for fravær, når medarbejdere går i isolation på grund af corona. Det har vi presset på for, og er derfor glade for, at der nu er landet en aftale, der sikrer refusion for sygefravær fra dag ét 
  • Kompensation: Krisen er ikke forbi endnu, og der er stadig behov for kompensation. Hos DI foreslår vi, at kravet om fald i omsætning sænkes fra de nuværende 45 pct.
  • Forudsigelighed: Nye restriktioner der meldes ud med få dages varsel, er gift for planlægning af driften hos virksomhederne. Vi så gerne, at der skabes større forudsigelighed for virksomhederne.

Vi er løbende i tæt dialog med Regeringen og Folketingets partier om situationen. Derfor hører vi også meget gerne, hvad dine erfaringer er med restriktionerne. Ræk endelig også ud til mig, hvis der er noget vi kan gøre for at hjælpe dig.

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold