13.11.17 DIB Blog

Når virksomhederne vinder, vinder din kommune

Underdirektør i DI Hanne Schou blogger om regionale erhvervsforhold. Denne gang om DI's populære bustur, hvor politikere møder erhvervsliv.

DI er på farten her i valgkampen.

I en stor bus med slogans som ”Vi stemmer også om arbejdspladser 21. november”, og ”Når virksomhederne vinder, vinder din kommune”, besøger vi 21 kommuner for at sætte fokus på, hvordan vi skaber lokal vækst.

I alle de byer, DI bussen besøger, stiger byrådskandidater fra alle partier ombord på bussen og tager med på virksomhedsbesøg for at se og høre om virksomhedernes udfordringer - og ønsker til de lokale politikere.   Men hvorfor nu drøfte virksomheder og erhvervspolitik i kommunerne, når det typisk er områder som børn, unge og ældre, som fylder i debatten op til kommunalvalget?   Jo, det skyldes at arbejdspladser og velfærd i en kommune hænger uløseligt sammen.

Uden stærke, konkurrencedygtige lokale virksomheder er der ikke mange penge til udflugter i børnehaven, nye computere til folkeskoleeleverne, bedre forhold for de ældre - eller alle de andre velfærdsgoder, som politikerne lover borgerne her i valgkampen.   Et lokalt erhvervsliv, der skaber arbejdspladser - og dermed skattekroner i kommunekassen - er en forudsætning for, at kommunerne kan tilbyde borgerne den bedste service. Så kommunen og virksomhederne har en klar fælles interesse i, at der er gode lokale forhold for virksomhederne i kommunen.

Arbejdspladser og velfærd i en kommune hænger uløseligt sammen Hanne Schou, Underdirektør

Uden stærke, konkurrencedygtige lokale virksomheder er der ikke mange penge til udflugter i børnehaven, nye computere til folkeskoleeleverne, bedre forhold for de ældre - eller alle de andre velfærdsgoder, som politikerne lover borgerne her i valgkampen.

Et lokalt erhvervsliv, der skaber arbejdspladser - og dermed skattekroner i kommunekassen - er en forudsætning for, at kommunerne kan tilbyde borgerne den bedste service. Så kommunen og virksomhederne har en klar fælles interesse i, at der er gode lokale forhold for virksomhederne i kommunen.
 
Gode forhold for virksomhederne viser sig på mange forskellige områder og kan – på samme måde som virksomhederne arbejder med at blive bedre – også hele tiden gøres lidt bedre. Det har de bedste kommuner i DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse vist – og det arbejder de målrettet på at forbedre.
 
Det handler om sagsbehandlere, som er effektive, kompetente og servicemindede, når virksomhederne henvender sig. Jobcentre, som er gearet til at hjælpe virksomhederne med at finde de medarbejdere, de har brug for. Det handler om, at kommunen giver de private virksomheder mulighed for at byde ind, når der skal løses opgaver som rengøring, pleje og kørsel. Om konkurrencedygtige skatter, gebyrer og afgifter. Og om god lokal infrastruktur – et godt lokalt vejnet og en effektiv og velfungerende kollektive trafik.
 
Alt sammen forhold, som har betydning både for de virksomheder, der er i kommunen, og for de nye virksomheder, der skal beslutte, hvor de vil slå sig ned.
 
For hver kommune handler det om at gøre en forskel for både borgere og erhvervsliv, så der også fremover er virksomheder og dermed arbejdspladser og indtægter til kommuner. Forudsætningen for det er, at erhvervsklimaet er i top. Og derfor opfordrer vil alle danskere til at huske, at vi også stemmer om arbejdspladser den 21. november.

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold