28.09.17 DIB Blog

Gør Danmark til et førende iværksætterland – uden særbehandling

Vicedirektør Kent Damsgaard blogger på baggrund af nye anbefalinger for iværksættere fra regeringens Iværksætterpanel.

Regeringens Iværksætterpanel med den succesfulde iværksætter og investor Tommy Ahlers i spidsen fremlagde først på ugen 20 anbefalinger, der skal give os flere nye vækstvirksomheder i Danmark.

Jeg vil gerne rose panelet for mange gode udspil, som i vidt omfang også er realistiske og burde være politisk gangbare. Det er jo afgørende, hvis de skal have mulighed for at overleve en tur gennem Christiansborg.

Og vi synes bestemt, at mange af anbefalingerne fortjener at blive realiseret.

Jeg vil særligt fremhæve forslagene om at bringe aktieindkomstskatten på niveau med resten af Norden, justering af iværksætterkontoen til en enkel og attraktiv opsparingsordning til etablering af egen virksomhed og styrkelse af innovation, iværksætteri og digitalisering i uddannelsessystemet.

Det er enkle forslag, som i den grad kan hjælpe os med at skabe nye iværksætter- og vækstvirksomheder. Og hvem ved, måske fremtidige danske unicorns.

Det er uomtvisteligt, at iværksættere skaber arbejdspladser, innovation og nye ideer og tit er inspirationskilde for de mere etablerede virksomheder.

Enhver ny regel, der kræver mere offentlig administration eller skaber kunstige grænser mellem virksomheder, det er en dårlig regel. Punktum. Kent Damsgaard, Politisk direktør

Derfor skal vi stile efter at gøre Danmark til det foretrukne land at etablere og drive virksomhed i og ud fra. Også for iværksættere.

Men vi skal undgå kunstige grænser med særligt fordelagtige regler, der kun gælder for helt små eller helt nye virksomheder.

I værste fald kan det hæmme væksten, hvis der er incitamenter til ikke at vokse ud over en vis grænse. Derfor skal vi sørge for gode og enkle rammer for alle virksomheder. Og er der regler, som er til særlig ulempe for små virksomheder og iværksættere, skal de selvfølgelig ændres eller afskaffes.

Derfor er det også rigtigt set, når panelet vil fjerne den begrænsning på fast track-ordningen for ansættelse af højt kvalificerede udlændinge, som i dag udelukker virksomheder med under 20 medarbejdere fra at benytte ordningen.

Enhver ny regel, der kræver mere offentlig administration eller skaber kunstige grænser mellem virksomheder, det er en dårlig regel. Punktum.

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold