16.08.18 DIB Blog

Blog: Livet i farver er smukkere end gråt i gråt

Mette Fjord Sørensen, chef for forskning og videregående uddannelser i DI, blogger om Copenhagen Pride, og hvorfor DI bakker op om et mangfoldigt Danmark og arbejdsmarked.

For et års tid siden havde jeg en af de samtaler med min datter Alberte, som kommer til at sidde fast i min hukommelse og i erkendelsen ved hende. Hun var lidt ked af det på vej hjem fra børnehaven, fordi hun og nogle af de andre børn var blevet uvenner. De havde leget ”far, mor og børn”, men der var en udfordring: alle ville være mor, men det gik jo ikke. Jeg spurgte hende, hvorfor der ikke bare  kunne være to mødre? Hun kiggede på mig først lidt forundret, men da jeg fortalte hende, at man jo godt kan være en familie med to mødre eller med to fædre -  en såkaldt regnbuefamilie, var hun solgt.

Dagen efter præsenterede min datter løsningen på udfordringen. Det skulle dog vise sig, at en anden pige betvivlede denne løsning med  to mødre, hvorefter ungerne måtte forhøre sig hos en pædagog om det nu vitterligt også forholdt sig sådan. Pædagogen bekræftede teorien om regnbuefamilier og de mange forskellige måder man kan være familie på. Nu var lykken  gjort - for nu kunne flere være ”mor” på samme tid – ja selv drengene gad godt at lege med nu for regnbuefamilie lød jo ret sejt.

Samtalen og cykelturen hjem fra børnehaven endte med at handle om meget mere end en leg og konflikt i børnehaven. Den  handlede om at udvise respekt og forståelse for hinanden og at der ikke er en konstellation, der er  mere rigtigt end en anden. Det er en del af det, som vi fejrer i disse dage, hvor Copenhagen Pride løbes af stablen. Priden er et symbol på åbenhed og at mangfoldighed er en gevinst.

I DI støtter vi op om Copenhagen Pride, fordi lige rettigheder og lige muligheder er – og skal være – en hjørnesten i vores samfund. Vi benytter også anledningen til at flage for mangfoldighed i Danmark og til at vise, at danske virksomheder kan bruge alle dygtige og talentfulde mennesker uanset deres køn, alder, hudfarve, nationalitet og seksuelle orientering eller kønsidentitet.

Arbejdet med mangfoldighed handler om at udfolde og drage nytte af medarbejderes forskellighed til gavn for forretningen og for den enkelte medarbejder. Når vi skaber rum for åbenhed og respekt for forskellighed på den enkelte arbejdsplads, kan vi sikre et godt arbejdsliv for medarbejderne - og tilfredse medarbejdere er med til at skabe værdi for virksomhederne. Det er en win-win-situation.

Derfor er det vigtigt, at danske virksomheder sikrer en inkluderende arbejdspladskultur, som kommer alle medarbejdere til gode – også LGBT+-medarbejderen. DI har udarbejdet pjecen ”DIversity af Work – Best practice på LGBT-området”, som sætter fokus på LGBT-personers trivsel i arbejdslivet og giver gode råd ift. at skabe en rummelig arbejdspladskultur.

Kvalifikationer, kompetencer eller kærlighed kender ikke til køn, alder, hudfarve, nationalitet, seksuel orientering eller kønsidentitet. Mangfoldighed giver flere nuancer i tilværelsen – og livet i farver er smukkere end gråt i gråt.

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold