21.09.18 DIB Blog

Blog: New York drømmer grønne drømme om Danmark

Danmark og danske virksomheder er blandt dem, der skeles allermest til i USA. Louis Funder, chef for DI’s USA kontor, blogger op til New York Climate Week, hvor DI i regi af Danish Cleantech Hub New York – et samarbejde mellem DI og State of Green – for femte gang er til stede.

New York, New York. Sangen, der oprindelig blev sunget af Liza Minnelli, siden udødeliggjort af Frank Sinatra, var i mange år det tætteste, man kom på en rigtig New York Anthem. En signatursang om byen, der aldrig sover.

Lige indtil 2009. Her bragede Alicia Keys og Jay-Z igennem med deres Empire State of Mind. En hyldest til byen med den særlige stemning og mentalitet. En sang, hvor en sætningen ”concrete jungle where dreams are made of” om noget rammer nerven i byen.  

For jo, det overrasker nok ikke nogen, at der er utrolig meget asfalt i New York. Og der er mange biler. Og meget larm.

Men New York er også byen, hvor man drømmer – drømmer stort. Og det er byen, hvor man ser muligheder. Og det er byen, hvor man tror på fremtiden.

I samme år som Empire State of Mind blev udgivet – 2009 – blev den første New York Climate Week også afholdt.

Her turde man også drømme stort.

Danmark er eftertragtet

Dengang – i september 2009 – drømte man om en global klimaaftale indgået i København under COP15. Det fik vi som bekendt ikke.

Men på rigtig newyorker manér lod man sig ikke slå ud.

Siden er ’klimaugen’ bare vokset og vokset. I volume. I betydning. I at være dagsordensættende. I næste uge er det 10’ende gang, at New York er samlingspunkt for klimaeksperter, politiske beslutningstagere og erhvervsledere fra hele verden, der skal drøfte global bæredygtighed.

Det sker til en række store såvel som små events, debatter, happenings, udstillinger – alle med det formål at drøfte, hvad regeringer og virksomheder kan gøre mere for at hjælpe bæredygtighed på vej.

For femte år er DI i regi af Danish Cleantech Hub New York – et samarbejde mellem DI og State of Green – til stede under klimaugen. Og det er med en god fornemmelse for mulighederne for at præge dagsordenen. For Danmark og danske virksomheder er blandt dem, der skeles allermest til i USA. Når det kommer til konkrete energi- og klimaløsninger. Når det kommer til at rulle den grønne omstilling ud.

Udstillingsvindue for danske virksomheder

Og hvilket bedre udstillingsvindue end klimaugen?

I år sætter vi i et arrangement fokus på cirkulær økonomi. En dagsorden der ikke har opnået flyvehøjde på det amerikanske marked endnu. Potentialet er der. Men den cirkulære vækstmotor skal tændes, og det hjælper bl.a. LEGO, Rockwool og Rambøll – bistået af statsminister Lars Løkke Rasmussen og HKH Kronprinsesse Mary os med.

Og så handler det om SDG’erne. Talk of the town. Den globale ramme for bæredygtig udvikling, hvor virksomhederne tiltænkes en afgørende rolle.

Muligheder er der masser af. Drømme for en bæredygtig fremtid er der masse af. Men heldigvis skal man ikke opholde sig længe i New York for at fornemme, at der ikke er langt fra drømme til virkelighed.

Louis Funder

Louis Funder

Generel Manager, US

  • Direkte +45 3377 3784
  • Mobil +12028132276
  • E-mail lfk@di.dk

Relateret indhold