01.03.19 DIB Blog

BLOG: Derfor skal din virksomhed interessere sig for fintech

Den traditionelle finansielle sektor har altid været involveret, når vi handler med hinanden. Nu står der danske tech-virksomheder klar til at servicere og interagere med din virksomhed på nye og ofte både billigere og smartere måder

  • De er blandt de hurtigst voksende investeringsområder i Danmark - ikke mindst når vi ser på udenlandske investeringer.
  • De baserer sig på betalingsinfrastrukturer og teknologier som kunstig intelligens og blockchain.  
  • De leverer allerede i dag løsninger, der anvendes langt bredere end i finanssektoren, hvor det hele startede som ”Finans it”.
  • Over en kam kalder vi dem for ”Fintechs”.

I dag ser vi løsninger fra mere end 230 danske fintech-virksomheder, der revolutionerer forretningsmodeller eller styrker beslutningstagningen i virksomheder verden over.

I DI har vi et fintech panel sammen med Copenhagen Fintech. Her har vi samlet vores fintech virksomheder. Det gør vi for i fællesskab at forme de politiske anbefalinger, der kan sikre en dansk styrkeposition også i fremtiden. Og så gør vi det for at bringe fintech, og den innovation vækstvirksomhederne bringer med sig, tættere på alle jer: de godt 11.000 virksomheder, som DI spænder over.

Når ”tech” kobles på eksisterende brancher sker der noget. Det skaber en acceleration af den digitale udvikling. Ikke bare gennem de nye virksomheder der udspringer af tech-koblingen, men fordi det også sætter gang i en udvikling blandt de etablerede virksomheder. Den acceleration kan spredes til langt flere  fagområder og brancher, end tilfældet er i dag.

Fintech panelet kom i går (torsdag 28. februar red.) med det første sæt anbefalinger. Anbefalinger der skal sikre, at fintech startups og vækstvirksomheder kan tiltrække og fastholde globale tech-talenter i Danmark. Det er et altafgørende fundament for fortsat vækst og arbejdsplader i Danmark. Og en dagsorden der rækker langt videre end fintech-virksomhederne selv.

Alternativet til stærke vækstmiljøer i Danmark er, at presset kommer fra udlandet – og at de nye arbejdspladser ligger i udlandet. Det er ikke godt for nogen.

Lars Frelle-Petersen

Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3606
  • Mobil +45 4097 4462
  • E-mail lfp@di.dk

Relateret