19.09.19 DIB Blog

Stærkt dansk aftryk på New York Climate Week

New York har i dag en af USA’s mest ambitiøse klimaplaner. Til New York Climate Week vil danske virksomheder som bl.a. Rockwool, Rambøll, Novenco, Ørsted og Danfoss præsentere deres konkrete løsninger over for internationale aktører. Louis Funder, chef for DI’s USA kontor, blogger op til New York Climate Week, hvor DI er med for sjette gang.

I 1930 annoncerede en lille håndfuld mænd, at de ville bygge verdens højeste og smukkeste skyskraber. Mændene havde ingen erfaring med at bygge. Undergrunden var af den hårdeste granit. Og et års tid forinden var børsen på Wall Street krakket.

Men ambitionen var klar: Ikke blot skulle bygningen være verdens højeste, den skulle også være et stilikon og den skulle opføres hurtigt. Umiddelbart en umulig mission.

20 måneder senere var Empire State Building opført. På rekordtid. 3400 arbejdere havde arbejdet i døgndrift, og New York havde fået sig et nyt varetegn. Empire State Building er essensen af New York. Store drømme. Stræben mod himlen.

Men hvor ambitionen i 1930’erne var at bygge højt, er ambitionen i dag at sigte højt – ikke mindst når det kommer til klimamålsætninger.

Klimabrag med virksomheder i fokus

New York lever I høj grad op til udtrykket: Putting your money where your mouth is.

Da Trump trak USA ud af Paris-aftalen meddelte New York, at de ville følge den.

Da SDG’erne blev en del af vores ordforråd, meddelte New York, at de ville rapportere ind på verdensmålene.

Og i juni vedtog New York én af USA’s mest ambitiøse og omfattende klimaplaner med den såkaldte Green New Deal.

I næste uge samles verdens stats- og regeringschefer, virksomheder, klimaeksperter og NGO’er så til et klimabrag i byen. FN holder generalforsamling og klimatopmøde, og parallelt hermed afvikles New York Climate Week.

På tværs af byen bliver grøn og bæredygtig omstilling drøftet, og virksomheder er i den grad en del af løsningen. Grøn viden er i høj kurs, og for sjette år i træk er DI i regi af Danish Cleantech Hub – et samarbejde mellem DI og State of Green – med helt fremme under klimaugen.

NY skeler til Danmark og danske virksomheder

Klimaugen er et unikt udstillingsvindue for danske virksomheder. Bæredygtige byer starter med bæredygtige løsninger, og mange danske virksomheder har knækket koden til hvordan løsninger kan tilpasses og kopieres i nye markeder, med fokus på at skræddersy løsningerne til en bys specifikke behov.

DI holder flere arrangementer i ugen, hvor danske virksomheder, som bl.a. Rockwool, Rambøll, Novenco, Ørsted og Danfoss, skal præsentere deres konkrete løsninger overfor internationale aktører.

Klimaugen er utvivlsomt et årligt højdepunkt. Men fra DI’s permanente kontor i Brooklyn er det heldigvis vores oplevelse, at danske virksomheder  – også i hverdagen –er blandt dem, der skeles allermest til i USA, når det kommer til konkrete energi- og klimaløsninger.

Om det så handler om at opføre havvindmølleparker på USA’s østkyst, lave bæredygtig byplanlægning eller afhjælpe New York City med luftforurening, så er danske virksomheder til stede, og med til gøre New Yorks stræben mod himlen anno 2019 opnåelig.

Læs også: Løvens hule i New York: Danske klimaløsninger i finalen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louis Funder

Louis Funder

Generel Manager, US

  • Direkte +45 3377 3784
  • Mobil +12028132276
  • E-mail lfk@di.dk

Relateret indhold