12.11.20 DIB Blog

Ung direktørs mod løfter effektiviteten med 15 procent

Den unge direktør Anne Katrine Schjønning har skåret alle medarbejderes arbejdstid ned til 4,5 dage. Det har medvirket til et løft i effektiviteten på 15 procent – og en øget omsætning på 25 procent. Det minder mig om, at vi indimellem skal turde gøre tingene markant anderledes, blogger Pernille Erichsen, Chef for DI ledelse og virksomhedsudvikling.

Danske virksomheder står i dag overfor en reel identitetskrise; der er massive forandringer i virksomhedernes omverden, og alle spilleregler er afskaffet. Det kan være uoverskueligt som leder at tage fat. For hvad er den rigtig strategi, når alt skifter henover weekenden? Og hvordan holder vi fokus – både mentalt og arbejdsmæssigt?

Som leder stiller jeg også mig selv det spørgsmål. Jeg var derfor rigtig glad for at læse Børsens  historie om den unge direktør Anne Katrine Schjønning, fordi den minder mig om, at vi (læs: jeg) indimellem skal turde gøre tingene anderledes.

Nye arbejdsgange gav effektiviteten et boost

Børsens historie handlede om Anne Katrine Schjønning, der er direktør for et advokatfirma. I en branche, der er præget af lange arbejdstider - og i nogle tilfælde protektionisme i forhold til sager og kunder – har den blot 35-årige administrerende direktør indført helt nye arbejdsformer.

Hun har nemlig indført den såkaldte Pomodoro-teknik, der er en simpel og snedig måde at træne sin evne til at fokusere og  løse dagens opgaver effektivt. Teknikken går ud på, at man arbejder i blokke af 25 minutter og derefter holder 5 minutters pause. Man ”tvinger” sig altså til at arbejde fokuseret i korte intervaller. Det er en teknik, jeg også selv har anvendt de senere år, for den utrolig effektiv. 

Den unge direktør har også indført at få skåret arbejdsugen ned til 4,5 dage og har besluttet, at alle går hjem fredag kl. 12.00. Og resultaterne taler for sig selv; det har nemlig har nemlig løftet effektiviteten med 15 pct. og har sikret en øget omsætning på 25 pct.

 

Hvad kan vi lære af det?

Sådan en historie inspirerer mig. Det husker mig på, at vi alle kan blive overraskede over, hvad der er muligt. Som ledere kan vi lære rigtig meget af det: 

 

Vi skal turde teste nye ting af

Vi skal som ledere turde at prøve noget nyt og få nogle erfaringer inden, vi forkaster det, fordi vi ikke lige har lyst til at bryde med vores vaner. Det er okay, at tage en måned eller to og se, om en metode virker for netop jeres organisation eller team. Hvis det ikke virker, har vi jo også lært af det. Jeg skal i hvert fald selv prøve ikke at indkalde mine teams til møder først på dagen, hvor mine medarbejdere er mest friske og effektive. 

 

Vi skal bruge vores viden om hjernen

Vi har masser af viden om den menneskelige hjerne og hvad, der skal til for, at den kan fungere optimalt. Det er de færreste, der kan sidde i lange møder og fortsat være kreative og produktive. Så lad os bruge den viden, når vi implementerer nye strukturer. Her vil jeg blive bedre til også at tænke møderne i ”Pomodoro”-blokke af 25 minutter, så ingen interne oplæg varer mere end 25 minutter uden, at alle skal involveres på en ny måde.

Vi skal skabe rum for mangfoldighed

Vi kan skabe værdiskabende forandringer, når vi møder folk med en helt anden baggrund end os selv. I artiklen fra Børsen inviterede advokathuset en økonom ind i folden, som senere blev administrerende direktør for virksomheden. Hun havde mod og et drive, der fik hele virksomheden til at gøre ting på nye måder, der skabte mere værdi for forretningen og dens medarbejdere.

Jeg vil i hvert fald minde mig selv om, at jeg skal være endnu mere proaktiv for at skabe nye samarbejder med andre folk og invitere dem indenfor, så jeg og mit team kan lære at se verden på en anden måde, end vi gør i dag.

COVID-19 har skabt store forandringer i erhvervslivet, men det betyder også, at alle gamle vaner og spilleregler er afskaffet. Lige nu er det kun modet og fantasien, der sætter grænser for at lave nye spilleregler, for vinduet står åbent. Nye vinde blæser ind – om du vil det eller ej.

Find mere inspiration til din lederrolle

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold