04.12.20 DIB Blog

Vil du have adgang til verdens bedste it-talenter?

Hører din virksomhed til blandt de mange danske virksomheder, der har svært ved at finde medarbejdere med digitale kompetencer? DI har indgået et samarbejde med University of Chicago, som giver din virksomhed mulighed for at tiltrække superdygtige tech studerende, der kan komme i praktik hos dig i slutningen af foråret 2021, blogger Danielle Bjerre Lyndgaard, chef for DI Global Talent.

For lidt over to år siden, en skøn senforårsdag, fik en gruppe studerende fra Massachussets Institute of Technology (MIT) en varm modtagelse i Danmark af en række virksomheder, som havde glædet sig til at byde dem velkommen i et praktikforløb. Det var startskuddet for MIT-Danmark partnerprogrammet, et program udviklet af DI i samarbejde med MIT med støtte fra Industriens Fond. Projektets formål er at rykket danske virksomheder tættere på Bostons forsknings- og uddannelsesmiljø.

Efter projektets første to år har mere end 30 virksomheder, små som store, har haft glæde af samarbejdet med verdens dygtigste studerende med STEM-kompetencer.

En ny samarbejdsaftale, nu med fokus på tech-kompetencer

I DI er vi stolte af nu at kunne lancere et samarbejde med endnu et prestigefyldt universitet, University of Chicago. Kåret som det 3. bedste i USA og nummer 10 på verdensplan, er universitetet berømt for at være særlig stærkt indenfor computer science, og ja - også for at have uddannet Barack Obama.

Med den nye samarbejdsaftale kan du skabe dig et brand blandt super dygtige tech studerende, og vi hjælper dig med det. Du har måske selv erfaret, hvor svært det kan være at overbevise en dygtig IT-udvikler fra USA, Kina eller et helt tredje sted om at flytte til Danmark og arbejde for din virksomhed. For det handler ikke kun om, at kandidaten køber ideen om at arbejde i lige netop din virksomhed, men også ideen om at flytte til Danmark – og det er ikke altid lige let.

For hvad ved de udenlandske talenter egentligt om Danmark? Sandsynligvis ikke meget. Til gengæld ved de formentligt langt mere om Tyskland eller UK, og dine konkurrenter derfra står klar med et gyldent jobtilbud til dem. Er der så grund til at opgive på forhånd? Absolut ikke!

Danmark kan blive et hit hos tech-talenter

Danmark er nemlig en særlig attraktiv karrieredestination for tech talenter. Vi er blevet kåret i adskillige undersøgelser som et af verdens mest digitaliserede lande. Vores digitaliseringsstrategi er bygget på stærke, demokratiske og inkluderende værdier, der kommer både virksomheder og borgere til fordel.

Den opskrift på succesfuld digitaliseringsstrategi skaber en helt særlig genklang hos de nye generationer af techsavy unge, som i høj grad foretrækker at arbejde for virksomheder, der udviser digital ansvarlighed. Det budskab skal spredes, og det vil vi gerne hjælpe med. På vores webinarer og forskellige former for webevents fortæller vi om de danske tech-økosystemer, og vi vil gerne have dig med. Så du også får muligheden for at gøre udenlandske studerende opmærksomme på, hvilke spændende karrieremuligheder der er hos lige netop jer.

Der er i hvert fald interesse derud blandt UChicagos studerende. De er klar til at rejse til Danmark til slutningen af foråret 2021 og for at komme i praktik hos jer. Og hvem ved, måske bliver de forelskede i Danmark og blive her lidt længere.

Vil du høre mere om DI Global Talents samarbejde med amerikanske universiteter, og hvad du kan få ud af det, kan du kontakte Virginie Morlet på 5151 4404 eller vimo@di.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Danielle Bjerre Lyndgaard

Danielle Bjerre Lyndgaard

Chef for DI Global Talent & Mobility

  • Direkte +45 3377 3809
  • Mobil +45 2374 4244
  • E-mail dbl@di.dk

Relateret indhold