20.02.20 DIB Blog

Sådan rekrutterer du de dygtigste internationale talenter

Blog: Weekendens MIT European Career Fair og en ny guide til international rekruttering viser vejen for, hvordan din virksomhed får fat i de dygtigste internationale medarbejdere - og bugt med manglen på kvalificeret arbejdskraft, blogger Linda Wendelboe, Chef for DI Global Talent.

Den 22. februar deltager 2.500 studerende fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) og Boston-området ved dette års MIT European Career Fair.

Og igen i år er Dansk Industri (DI) med. Sammen med den hidtil største delegation af danske virksomheder og samarbejdspartnere repræsenterer DI dansk erhvervsliv på karrieremessen.

Målet er at styrke Danmarks position i den globale konkurrence om internationale talenter og give danske virksomheder en unik mulighed for at rekruttere nogle af verdens mest ombejlede unge talenter.

Det er tredje gang, DI deltager. Og vi er glade for, at fem danske virksomheder tager turen med til Boston i år, for ingen tiltrækker internationale talenter som virksomhederne selv.

Samarbejde på tværs af Atlanten

Interessen er et klart signal om, at samarbejdet mellem DI og MIT, der formelt går under navnet MIT-Danmark programmet, har skabt interesse og engagement blandt de danske virksomheder såvel som blandt de studerende på MIT.

MIT-Danmark programmet er også løftestang for, at der - som optakt til karrieremessen - afholdes et netværksarrangement med fokus på dansk erhvervsliv i samarbejde med det danske innovationscenter i Boston.

Her møder danske virksomheder en gruppe af specielt udvalgte MIT-studerende og unge talenter fra hele Boston-området, som vil høre oplæg fra blandt andre Danfoss’ innovationsdirektør, Mark Shu; FaunaPhotonics’ direktør og medstifter, Frederik Taarnhøj samt den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

Et stærkt team, der i den grad kan sætte fokus på danske styrkepositioner og karrieremuligheder i både små og store danske virksomheder.

Og hvis de unge talenter behøver lidt mere overtalelse for at overveje en karriere i Danmark, kan de tale med de MIT-studerende, der tidligere har været i praktikophold i Danmark under MIT-Danmark programmet, og som også vil deltage i arrangementet.

Hjælp til international rekruttering

Det er naturligvis ikke alle virksomheder, der har mulighed for at deltage i karrieremesser på den anden side af Atlanten. I nogle virksomheder går man måske og overvejer, hvordan man overhovedet skal håndtere international rekruttering.

Derfor har DI Global Talent netop lanceret en ny guide til international rekruttering. Guiden kan bruges af store som små virksomheder, samt af virksomheder der allerede rekrutterer internationalt, og virksomheder der stadig er i overvejelsesfasen.

Guiden giver overblik over mulighederne for international rekruttering, de lovmæssige forhold samt gode råd til hvordan din virksomhed bedst modtager og fastholder internationale medarbejdere.

DI Global Talents guide til international rekruttering kan findes på di.dk

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold