26.03.20 DIB Blog

Digital nødhjælp på vej til virksomhederne

I DI Digital har vi samlet en liste med virksomheder, der tilbyder værktøjer og tjenester, der gør det lettere at komme igennem krisen, blogger digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal. Han advarer samtidig mod øget cybertrussel.

Det er i sandhed svære tider for hele samfundet, der bliver lukket ned med enorme økonomiske konsekvenser som følge. Det så vi også i den ærligt talt skræmmende analyse, som DI offentliggjorde i sidste uge, der viste en kraftig opbremsning i hele erhvervslivet

Samtidig er det en tid, der får samfundssindet frem i mange, der gør alt, hvad man kan for at løfte og hjælpe.

I DI Digital har vi også samlet en liste med virksomheder, der tilbyder værktøjer og tjenester, der gør det lettere at komme igennem krisen. Digitale produkter kan ikke afbøde corona, men kan gøre det lidt enklere at være virksomhed og medarbejder i en svær tid.

F.eks. tilbyder Lendino hjælp til alternativ finansiering, mens Seeknspeak holder gang i rekrutteringen af medarbejder gennem videomøder og Microsoft og Google tilbyder hjælp og værktøjer til hjemmearbejde.

Du kan finde hele listen her.

Har din virksomhed også digitale løsninger, som I vil tilbyde, så skriv gerne til chefkonsulent Anja Skadkær Grue og kom med på listen.

Der er også andre gode initiativer i gang. “Danmark hjælper Danmark” er navnet på den nye kampagne, hvor man som virksomhed kan melde ind med idéer til at skaffe ekstra værnemidler, COVID-19-tests og håndsprit til sundhedsvæsenet. Dansk Industri koordinerer styrket dansk produktion af værnemidler som for eksempel isolationsdragter, mundbind og håndsprit efter ønske fra Lægemiddelstyrelsen. Hvis du kan bidrage til dét, er du meget velkommen til at kontakte sundhedspolitisk chef Mie Rasbech. Der er allerede over 90 virksomheder, der har meldt sig. 

Og så endelig en lille advarsel herfra (som om der ikke var nok af ting at bekymre sig om for tiden). I ly af corona-krisen ser vi desværre også en øget cybertrussel. Når medarbejdere og virksomheder tvinges til at arbejde hjemme på nye måder og samtidig har travlt med at holde skruen i vandet, så har mange virksomheder mindre fokus på cybersikkerheden.

Heldigvis har Center for Cybersikkerhed også udarbejdet nogle gode råd til organisationen og medarbejdere, som kan øge it-sikkerheden under hjemmearbejde. Nogle af rådene fremgår her:

- Sørg for, at der kan kommunikeres med alle medarbejdere, og at de er bekendt med de besluttede kommunikationskanaler.
- Vær opmærksom på det øgede trusselsbillede, hvor kriminelle prøver at udnytte denne situation. De vil f.eks. forsøge at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er, under dække af corona.
- Sørg for, at medarbejderne kender processerne for fjernadgang, og tester, at de virker (f.eks. VPN, fler-faktor autentifikation osv.)

De resterende råd kan læses her.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold