25.03.20 DIB Blog

Giv godschaufføren adgang til toilet

Både statsministeren og dronningen har rost chaufførerne for at holde Danmark kørende. Branchedirektør Michael Svane, DI Transport blogger om en række anbefalinger fra DI og 3F, der kan hjælpe dem i det daglige.

På nettet kan man se videoer af folk, der klapper af chauffører og lastbiler, når de kommer med vareleveringer til supermarkeder i Sydeuropa. Herhjemme har både statsministeren og Dronningen også takket chaufførerne for den store indsats, de udfører for at holde Danmark kørende i en svær tid.

Transportvirksomhederne og deres ansatte yder også en stor indsats med at sikre leverancer. Det gælder også det gods, der bliver leveret til danske virksomheder. Der er stor grund til at være stolte af transportbranchen i en svær tid.

Men vi skal hjælpe vores chauffører. I weekenden var der historier i pressen om lukkede toiletter på rastepladser. DI Transport havde derfor god kontakt og dialog med myndighederne, og Vejdirektoratet har nu sikret adgang og gør nu ekstra rent rundt om på rastepladserne. På samme måde skal tankstationerne hjælpe chaufførerne.

Læs også: Danmark står sammen i coronakrisen

Giv adgang til toiletterne

Desværre hører vi også om virksomheder, der ikke vil give chaufføren adgang til toiletter. Selvfølgelig skal vi holde afstand og passe på hinanden og vores virksomheder. Men husk nu på, at chaufføren er der for at hjælpe jer som virksomheder. Og for at hjælpe os alle som samfund.

DI Transport har sammen med 3F Transport og den øvrige transportbranche udarbejdet en række anbefalinger, der gælder ved modtagelse og afsendelse af varer og gods. En af anbefalingerne til de virksomheder, der modtager gods, er at udpege toiletfaciliteter, som chauffører kan bruge.

Der er også andre gode anbefalinger, som f.eks. at lave klare procedurer for modtagelse af gods, og lave klare anvisninger til chaufførerne, og hvordan i håndterer papirarbejde. Det er også ok, at lade chaufføren vente i bilen, hvis I selv vil læsse varerne af eller på lastbilen. Med mindre han som sagt skal på toilettet.

Vigtigst af alt er at følge myndighedernes anvisninger om afstand og hygiejne, og bruge sin sunde fornuft, også ved varelevering. Og husk at hjælpe chaufføren med at hjælpe dig.

Anbefalingerne fra transportbranchen findes i flere sprogversioner her: Transportbranchen anbefaler vigtige forholdsregler ved godsmodtagelse

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret