08.04.20 DIB Blog

Nu åbner gratis rådgivning – søg den!

Fremtiden for mange danske virksomheder er behæftet med stor usikkerhed. Derfor håber jeg, at du efter at have læst dette indlæg, har fået mod på at søge gratis rådgivning fra GenstartNU, så du sammen med skarpe forretningsrådgivere kan kigge fremad, udfordre vanetænkningen og få ny luft i netop din ballon, blogger Pernille Erichsen, chef for Ledelsesudvikling og Produktivitet samt ansvarlig fra DI’s side for GenstartNU initiativet.

Hvordan står det til hos dig, og den virksomhed, du er en del af? Klarer I det, og er der stadig ”luft i ballonen”? Eller oplever du måske, at det begynder at blive mere end svært at holde ballonen oppe?

Hvis du hører til den sidste gruppe (eller kender nogen, der gør), hvor forretningen er trængt lige nu eller inden for nærmeste fremtid – enten på ordrer, likviditet, produktion, materialer osv., så tænker jeg, at du med fordel kan få noget ud af at læse videre her.

Lige nu lancerer vi nemlig sammen med Industriens Fond et helt særligt initiativ, der skal bidrage til at styrke små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne og gøre deres forretning mere robust. 

Vi kalder initiativet GenstartNU.

1 dag + 50 ekstra timers gratis rådgivning

Formålet med initiativet er helt grundlæggende at puste ny og mere luft i de mange balloner, der lige nu daler landet over. Med initiativet ønsker vi at hjælpe flest mulige virksomheder med at komme styrket igennem krisen.

 Så hvad betyder det helt konkret?

 Med GenstartNu er der afsat 150 mio. kr. til at hjælpe danske virksomheder - både med konkret krisehåndtering og med at forudse og gribe de nye muligheder, som krisen også byder på.

Kort fortalt stiller vi nogle rigtig dygtige rådgivere inden for eksempelvis udvikling af nye forretningsmodeller, omstilling af produktion, nye former for samarbejde og ledelse, digitalisering osv. gratis til rådighed. I første omgang tilbydes én dags virtuel konsulenthjælp (som kan fordeles over flere rådgivningssamtaler) og afhængig af behovsafklaringen, vil du herefter have mulighed for at modtage op til 50 timers yderlig gratis rådgivning.

Læs også: Industriens Fond og DI vil ruste virksomheder til tiden efter corona

Hvem kan vinde markedsandele?

Og der er brug for hjælp - lige nu oplever jeg nemlig mange virksomheder i kriseberedskab, som med rette tænker i at reducere omkostningerne. Og jeg oplever andre, der kæmper for at redde livet.

Men jeg oplever også virksomheder, der netop nu tænker i, hvordan de kan differentiere sig og vinde markedsandele.

For selvom det er vigtigt at bruge tid på at håndtere de umiddelbare udfordringer, er det også vigtigt ikke at bruge for lang tid på dem. Hvor store de end kan forekomme.

Erfaringerne fra Kina viser nemlig, at de virksomheder, der ser ud til at komme bedst gennem krisen, er dem, som relativt hurtigt fik tacklet de umiddelbare udfordringer og fik stillet det lange sigte fremad mod mulighederne på den anden side af krisen. Og det var de virksomheder, som var parate til at forandre sig og finde nye forretningsmodeller.

Det håber vi, at GenstartNU kan hjælpe med.    

Nemt at få hjælpen

For selvom mange gode tiltag – offentlige såvel som private – ser dagens lys i disse dage, så er fremtiden for mange danske virksomheder behæftet med stor usikkerhed. Og netop derfor håber jeg, at du - efter at have læst dette indlæg - har fået mod på at gribe chancen og tage kontakt til GenstartNU, så du sammen med skarpe forretningsrådgivere kan kigge fremad, udfordre vanetænkningen og få ny luft i netop din ballon, så den kan svæve højt og flot igen.

Det er nemt at få hjælpen – det kræver ingen lange bureaukratiske ansøgningsprocesser. Så hvis det er noget for dig, skal du blot ringe til GenstartNU, hvor du vil blive mødt af en af mine dygtige kolleger fra DI, som har stor indsigt og erfaring inden for forretningsudviklingsområdet.

Her kan du finde nummeret til hjælpen og læse mere om de seks områder, som GenstartNU giver rådgivning indenfor  

Jeg ønsker dig alt det bedste med at få pustet mere luft i din ballon og få den op og flyve igen og gøre den robust. Uanset hvilke vejrforhold den udsættes for.

Læs også: DI: Her er de fem vigtigste prioriteter for hjælpepakker

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona

Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte og  beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark.
Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere om indsatsen

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold