08.06.20 DIB Blog

Sæt turbo på bæredygtighed med ny Verdensmål-portal fra DI

Med corona delvist i bakspejlet kan FN’s verdensmål blive et vigtigt pejlemærke - for kloden og virksomhederne. DI lancerer derfor nu en bæredygtigheds-portal med værktøjer til bæredygtig vækst, blogger direktør Thomas Bustrup, Dansk Industri. Se også video med adm. direktør Lars Sandahl Sørensen om portalen i bunden af artiklen.

Covid-19 pandemien ramte som et lyn fra en klar himmel. Den kastede enorme udfordringer af sig, og et stort genopretningsarbejde venter fortsat Danmark og virksomhederne.

Men et er sikkert: Fremtidens forbrugere og medarbejdere kalder fortsat på bæredygtige løsninger. Og derfor kan danske virksomheder vinde stort på at tænke FN’s 17 Verdensmål ind i deres møde med coronaens forandrede hverdag.

Den bæredygtige omstilling var allerede i gang inden pandemien tog fart. Klimapartnerskaber, cirkulære forretningsmodeller og eksportmuligheder var en del af de samtaler der - lige som det meste andet - har været sendt lidt i baggrunden de seneste måneder.

Men nu, hvor økonomien skal genstartes, er der en enestående mulighed for at sætte strøm til de bæredygtige ambitioner med FN’s Verdensmål som ledestjerne. En vækststrategi baseret på bæredygtige løsninger vil for de fleste være den mest sikre og langtidsholdbare vej ud af corona-krisen. Derfor lancerer Dansk Industri (DI) nu en bæredygtigheds-portal.

21 virksomheders SDG-arbejde

De seneste to år har vi arbejdet tæt sammen med 21 virksomheder i projektet ”Fra filantropi til forretning”. 

Via konferencer, netværksmøder og nyheder er vi blevet klogere på, hvilke udfordringer virksomheder møder i det strategiske arbejde med FN’s verdensmål - og ikke mindst, hvordan målene kan omsættes til konkurrencefordele og kommercielle muligheder.

Den viden - plus gode råd fra en række eksperter - kommer nu ud til alle virksomheder via DI’s nye SDG portal, som henvender sig til topchefer og mellemledere i landets virksomheder. 

Her er inspiration og værktøjer til at integrere bæredygtighed i kerneforretningen. Og her præsenterer vi også ”DI’s SDG tandhjul”, der giver værdifuld indsigt i den proces, de 21 virksomheder har arbejdet med i projektet.

Genopretning via verdensmål

Med corona delvist i bakspejlet er der muligheder og arbejdspladser gemt i kølvandet på krisen. Og de virksomheder, der kommer først ude af starthullerne får de største konkurrencefordele.

Det er vores håb, at DI’s SDG portal, som er støttet af Industriens Fond, kan bidrage til den genopretning, Danmark står overfor. Ambitionen er, at den hen ad vejen bliver erhvervslivets primære indgang til verdensmålene, og at den vil være et nyttigt og håndfast værktøj for danske virksomheder. 

Vi vil løbende udbygge værktøjskassen, supplere med gode eksempler fra erhvervslivet og dele ny viden, som kan hjælpe danske virksomheder med at vinde i det globale kapløb om bæredygtige løsninger og markedsandele. Følg med på siden og på portalens LinkedIn-netværk.

Jeg håber, at du vil finde portalen nyttig. Du er velkommen til at give redaktionen både ris, ros og konstruktiv kritik, så vi kan holde den opdateret og brugbar frem mod 2030.

God arbejdslyst!

Relateret indhold