03.07.20 DIB Blog

Fire ferieråd til ledere - før under og efter

Mange ledere har svært ved at slippe arbejdet, når de skal på ferie. Men alle har brug for at restituere, blogger Pernille Erichsen, chef for ledelse og virksomhedsudvikling i DI. Hun har fire råd til ledere før, under og efter ferie.

Før du går på ferie:

Når du er på ferie, skal du koble af – og for så vidt muligt ikke arbejde. Derfor er en af de vigtigste forberedelser at skrive et ordentlig auto-reply til din mail. Det kan faktisk være en god idé at gøre svaret en lille smule personligt. Skriv gerne lidt om, hvad du skal i stedet for det der klassiske, tørre svar. På den måde viser du på en positiv måde lidt mere af dig selv som menneske. Folk er mindre tilbøjelige til at forstyrre dig unødvendigt, hvis de ved, at du er ude at fiske eller på Bornholm med dine børn.

Når du er på ferie:

De fleste ledere har et hårdt arbejdsliv, og derfor er det vigtigt, at du bruger ferien til at koble af fra hverdagen og gøre noget, som gør dig glad og giver dig energi. For nogen er det måske at læse fem bøger om ledelse. Men for de fleste er det ikke. Du skal helst lave noget andet og tænke nogle andre tanker, end du plejer. Tag udgangspunkt i, hvad der giver dig energi. Hvis du absolut skal tænke på arbejdet, så prøv at tillade dig at drømme. Hvad vil du gerne gøre endnu bedre, og hvad ville være fantastisk at udrette med dit team, når du kommer tilbage?

Når du kommer tilbage:

Hvis du vil have mest muligt ud af ferien, når du kommer tilbage på arbejde igen, så prøv at lade være med at starte præcis, hvor du sluttede inden ferien. Måske er der nogle dårlige vaner, du kan ændre, eller nogle rutiner, du kan forbedre? På den måde har du mulighed for at omsætte inspirationen og refleksionerne fra din ferie til en bedre og mere produktiv hverdag fremover.

Tag ferien alvorligt:

Mange ledere har lidt dårlig samvittighed over at holde ferie – især hvis virksomheden gennemgår en svær periode. Men ferie er ikke kun for sjov, så prøv at give dig selv lov til at holde ferie. Tag ferien alvorligt som det nødvendige pusterum, den er. Så er du samtidigt et godt forbillede for dine medarbejdere. For hvis du tager både din egen og medarbejdernes ferie alvorligt, så kan de også bedre slappe af og restituere, når de holder fri.

Læs også: 

Turisme 2020 – sporskifte på et splitsekund

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold