23.02.21 DIB Blog

Kom med DI til USAs største event for cirkulære løsninger

Mere end 4000 mennesker deltager i mere end 60 events, når DI og State of Green afholder Circular City Week for tredje år i træk. Ugen er en unik mulighed for danske virksomheder til at vise deres cirkulære løsninger på en international platform, hvor de ressourcebesparende løsninger virkelig kan gøre en forskel, blogger rådgivningsdirektør Kinga Szabo Christensen.

New York City er ikke længere en af verdens allerstørste byer. Men kigger man på ’byens forbrug’ – ja, så ligger den faktisk helt i top, kun overgået af Tokyo. Tallene stammer fra rapporten Complex Challenges – Circular Solutions og er ganske vist fra tiden før COVID19.

Men pointen er stadig gældende: For en virksomhed med en teknologi, et produkt eller en bare god idé til at arbejde med genanvendelse, genbrug eller ressourceoptimering, så er der masser af potentiale for at vise og afprøve sine ting i New York.

Foruden en stort forbrug er New York også én af USA’s mest progressive byer, når det kommer til grøn omstilling. I byen bliver ord og ambitioner om grøn omstilling fulgt op af politisk handling.

Det indbefatter blandt andet en tiltagende grøn indkøbspolitik og et offentligt skub mod at tænke i cirkulære løsninger. Tankegangen om at øge genbrug og genanvendelse på tværs af sektorer og produktkategorier udvikler sig langsomt til en uundværlig brik i byens bestræbelser på at tænke bæredygtigt.

Og oveni er der et markant push fra den private sektor, der i stigende grad efterspørger bæredygtige investeringer.

Læs også: 4.600 milliarder kroner lover godt for dansk vandeksport til USA

Udstillingsvindue til det amerikanske marked

Circular City Week, som DI og State of Green i år afholder for tredje år i træk, rammer ned midt i den nerve. Ugen, der går fra den 22. til den 28. marts, byder på et hav af cirkulære events med alt fra genbrug af plast, cirkulære tiltag indenfor tekstilindustrien, udvikling af en cirkulær universitetsby og meget mere. Rammerne under ugen bliver skabt af alt fra virksomheder og organisationer til NGO’er og universiteter.

For de mange danske virksomheder, der aktivt deltager, er ugen først og fremmest et udstillingsvindue til det amerikanske marked for cirkulære løsninger og et afsæt for at sælge deres produkter. Danske virksomheder er nemlig blandt de verdensførende, når det handler om at gentænke alt fra design og produktion til salg og forbrug, så ressourcer kan bruges igen og igen.

Og heldigvis er der mange gode historie at fortælle. Som man kan læse i nyheden ”USA-kontakter kan være ”gamechanger” for dansk designvirksomhed” er den danske designvirksomhed Mater med i New York, hvor de blandt andet vil fremvise deres ”Ocean”-serie. Den er med hjælp fra de danske virksomheder Plastix og Letbek produceret af gammelt plastaffald og udtjente fiskenet.

Forbrug og genbrug går hånd i hånd

Det er den slags løsninger, vi i Danmark kan være meget stolte af. Med nytænkning, designløsninger, digitalisering og mange fremragende samarbejder på tværs af brancher, kan vi i Danmark virkelig tage den cirkulære forretningsmodel til nye højder og hjælpe hele verden med at genbruge og genanvende materialer, så vi mindsker vores ressourceforbrug og samtidig skaber løsninger, der skaber vækst og velstand. Det skal vi være endnu bedre til at vise verden, og Circular City Week er blot et af mange skridt på vejen.

Vi glæder os til at bidrage til en fremtid, hvor forbrug og genbrug går hånd i hånd!

Circular City Week afvikles i år i et virtuelt format. Der er nu åbent for registrering af events, og vi byder velkommen til alle kreative og spændende cirkulære events, store som små.

Læs mere om Circular City Week og registrer din deltagelse i USA's største cirkulære festival HER

Kinga Szabo Christensen

Kinga Szabo Christensen

Rådgivningsdirektør

  • Direkte +45 3377 3905
  • Mobil +45 2949 4699
  • E-mail kisz@di.dk

Relateret indhold