26.02.21 DIB Blog

Mød din næste investor i Industriens Hus til efteråret

I 2019 skabte Nordic Innovation Fair hele 4.000 nye kontakter mellem forskere, virksomheder og investorer. Til efteråret kan du komme med og møde din næste investor eller samarbejdspartner, blogger Mette Fjord Sørensen, underdirektør i Dansk Industri.

Er du iværksætter, der ønsker at komme helt tæt på investorer eller virksomheder, eller er du en virksomhed, der vil se, hvad der rører sig inden for universitetsforskning og i start-ups så er Nordic Innovation Fair noget for dig. Det er speeddating for teknologi og et boost til at accelerere de innovative idéer. Hvor forskere og iværksættere kan vise teknologier frem for at tiltrække finansiering og ekspertise og etablerede virksomheder med at finde innovative løsninger.

Siden 2017 har Nordic Innovation Fair (tidligere Danish IP fair) formået at samlet virksomheder, investorer og forskere og iværksættere. Nordic Innovation Fair er et to-dags matchmaking event, hvor nye naturvidenskabelige teknologier inden for bæredygtighed, men også digitalisering, biotech og medtech udviklet på landets universiteter præsenteres for interesserede virksomheder og potentielle investorer.

Giver betydelig opmærksomhed

Industriens Hus har alle gange dannet de fysiske rammer om konferencen, der i 2019 havde mere end 500 deltagende, og hvor der blev skabt hele 4.000 nye kontakter mellem forskere, virksomheder og investorer.

Virksomheder, der har deltaget ved Nordic Innovation Fair, har også tiltrukket sig betydelig opmærksomhed på det danske venturemarked. Her kan eksempelvis nævnes tidligere deltagere som biotech-virksomhederne Draupnir Bio og STipe Therapeutics, der i 2019 rejste hhv. 225 mio. og 149 mio. i venturekapital, og dermed var blandt de 10 virksomheder, der rejste de største beløb i Danmark.

Konferencen bliver fortsat større, og fremadrettet vil der også være deltagende fra andre nordiske lande. Dermed kan den blive et springbræt for helt unikke samarbejder på tværs af Norden.

Tillid og samarbejde skaber resultater

Med Nordic Innovation Fair er der blevet skabt en platform, hvor universiteter og erhvervslivet kan lave forbindelser på en helt ny måde. Når de to parter mødes i øjenhøjde kan det vække en større tillid og skabe et stærkere samarbejde, der kan føre til fantastiske resultater.

Dette foregår både ved større præsentationer, men også ved skemalagte en-til-en sessions, hvor du som virksomhed eller iværksætter kan møde forskere og investorer ansigt til ansigt og drøfte mulighederne for et samarbejde.

På den måde skabes der større transparens mellem universitetsforskere, erhvervslivet og investorer – virksomheder og investorer får både et indblik i, hvad der rører sig inden for forskningen, og forskere bliver også bevidste om, hvad deres forskning kan bruges til, og hvad der skal til for at lave en start-up virksomhed.

Nordic Innovation Fair blev desværre aflyst i 2020 grundet covid-19. Nordic Innovation Fair 2021 er planlagt til at blive afholdt den 21. og 22. september 2021 i Industriens Hus. 

Læs mere om arrangementet her

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold