02.09.21 DIB Blog

Skal du også opgøre din eksport i vægt?

Hvorfor skal virksomheder opgøre deres eksport i vægt? Det er et godt spørgsmål! Og hvis du har eksempler på lige så gode spørgsmål om virksomheders administrative byrder, hører vi meget gerne fra dig, blogger underdirektør Kim Haggren, DI.

Hvorfor kan man ikke indberette barselsorlovsperioden for en medarbejder på én gang, men i stedet gøre det i små perioder ad gangen? Hvorfor skal medarbejdere, der er sikkerhedsgodkendt efter højeste niveau, sikkerhedsgodkendes på lavere niveau i forbindelse med andre opgaver?

Sådan kan vi blive ved, for vi hører det jævnligt fra vores medlemmer. Alt det, der tager tid, men som ikke giver nogen gevinst, og som nogle gange hverken kan forklares eller forsvares.

 

Ikke mange stemmer i regelforenkling

Vi står i en situation, hvor der ikke er politisk fokus på, hvad de mange nye regler og administrative byrder, betyder for virksomhederne. Det er ikke nogen let agenda, og der er ikke mange stemmer i regelforenkling.

Men man er som politiker nødt til at spørge sig selv, om det virkelig er det, vi gerne vil, at virksomhederne skal bruge deres tid på? At sætte sig ind i komplekse regler? Endeløse rapporteringer? Frem for at de kan bruge tiden på deres kerneopgave: at drive virksomhed til glæde for forbrugerne og muligheden for at ansætte flere medarbejdere til glæde for hele samfundet?

I DI siger vi ja til det sidste!

Vi slipper ikke fokus, og vi kæmper medlemmernes sag. Så tag fat i os med det bøvl og de byrder, I møder, så skal vi gøre, hvad vi kan, for at rydde det af vejen.

Regeringen: ”Følg eller forklar”

En af vores kanaler er regeringens EU- og Regelforum, hvor DI kan vi spille forenklingsforslag ind. Regeringen har forpligtet sig på et ”følg eller forklar” princip ift. de forslag, der kommer. Det er vores garanti for, at vores forslag bliver taget alvorligt.

På sidste møde i EU-og Regelforum sendte DI f.eks. en række forslag, som skal gøre det lettere for iværksættere og SMV’er at deltage i offentlige udbud. Forslagene blev godkendt og overbragt til regeringen.

Næste møde i EU-og Regelforum nærmer sig. Så hvis I ligger inde med eksempler på byrder og bøvl, så giv os besked, så sørger vi for at få dem sendt videre til EU- og Regelforum.

Fristen er 27. september.

 

Hit med bøvlet

Send dit forslag til DI’s afdeling for Regelforenkling, Iværksætteri og SMV-politik til clwl@di.dk, eller ring hvis du har spørgsmål: 33773214.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kim Haggren

Kim Haggren

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3449
  • Mobil +45 2124 4608
  • E-mail kih@di.dk

Relateret indhold