24.03.23 DIB Blog

Finkielman: Vi skylder at anerkende veteranernes kompetencer

DI Forsvar og Sikkerhed støtter 100 procent op om indsatsen i foreningen Velkommen Hjem, hvor virksomheder stiller mentorer til rådighed for veteraner. Direktør Joachim Finkielman opfordrer andre til at gøre det samme.

Danske soldater udsendes af Danmark, af dig og mig. De sætter livet på spil og gør en markant forskel for fred og sikkerhed. Min og din fred og sikkerhed.

Vi har alle et ansvar for at hjælpe disse mænd og kvinder tilbage i samfundet på en gavnlig måde. Det skylder vi dem. Derfor kan jeg med stolthed sige, at DI Forsvar og Sikkerhed allerede er blevet medlem og samarbejdspartner for foreningen Velkommen Hjem.

Velkommen Hjem er en forening, hvor medlemsvirksomheder på tværs af forskellige brancher stiller dygtige og inspirerende mentorer til rådighed for at hjælpe hjemvendte veteraner. I programmet lærer tilmeldte veteraner at skrive CV og ansøgninger og sætte ord på, hvilke kompetencer de kan tilbyde arbejdsmarkedet.

Vi støtter 100 procent op om indsatsen for at hjælpe vores veteraner med skiftet fra soldat til civil.

Veteraner har rigtigt meget at byde på

Som soldat er det vigtigt at vide, at selvom man tager en karriere i Forsvaret, så har man stadig mulighed for at skifte spor og gøre brug af sine kompetencer i det civile. Det er nemlig en del af tankegangen, hvis vi skal gøre det mere attraktivt for flere unge at tjene i Forsvaret i fremtiden.

I Velkommen Hjem er der fokus på, hvordan de ressourcer og kompetencer, veteraner har med sig fra Forsvaret, kan bringes i spil i en civil karriere. Med en baggrund i Forsvaret har man nemlig mange erfaringer, der også kan bruges ude i de danske virksomheder.

Som soldat lærer man at gå på arbejde med livet som indsats. Man lærer at indgå disciplineret som led i en større enhed, at samarbejde som gruppe, og samtidigt tage ansvar for sig selv. Som soldat kan du lede og træffe beslutninger i pressede situationer.

I den civile verden har vi brug for mennesker, der tør tage ansvar, og som er i stand til at handle i skarpe og stressede situationer.

Vi skylder veteranerne at anerkende værdien af deres erfaringer og kompetencer – alt andet er et spild af den ressource, veteraner udgør for erhvervslivet.

Opfordring til at virksomheder støtter op

Selvom veteraner fra Forsvaret har rigtigt meget at byde på, så kan omstillingen fra Forsvaret til det civile stadig være en udfordring for den enkelte. Derfor gør det en stor forskel, at en privat virksomhed er i stand til at stille en mentor med erfaring og netværk til rådighed.

På den måde kan virksomhed og veteran sammen finde ud af, hvordan veteranen bedst muligt kan overføre sine erfaringer og kompetencer fra Forsvaret til det civile erhvervsliv.

Vigtigst af alt giver Velkommen Hjem følelsen af ikke at stå alene. Den enkelte veteran kan få støtte og sparring hele vejen gennem processen. På den måde får veteranerne oversat opnåede kompetencer til anvendelige færdigheder på de civile arbejdsmarked.

Derfor håber og opfordrer jeg til, at endnu flere virksomheder vil være med til at hjælpe veteraner med at komme ordentligt tilbage på arbejdsmarkedet gennem Velkommen Hjem!

Læs mere om hvordan din virksomhed kan bidrage

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

10.05.23Vi rådgiver digNyhed
Folketinget har den 11. maj 2023 vedtaget lovforslaget om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår. Loven træder i kraft den 1. juli 2023 og erstatter den nuværende ansættelsesbevislov.
Joachim Finkielman

Joachim Finkielman

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3673
  • Mobil +45 6187 1540
  • E-mail jofi@di.dk

Relateret indhold