03.05.23 DIB Blog

Gør dig selv og det lokale erhvervsliv en tjeneste

Når du bruger 5 minutter på at udfylde DI’s undersøgelse af de lokale erhvervsvilkår, er du med til at skabe et stærkt fundament for den lokale interessevaretagelse af virksomhedernes forhold. Til gavn for dig selv og dine kolleger i kommunen, blogger Annette Christensen, DI’s chef for erhvervsudvikling.

I DI’s regionalforeninger har vi i denne tid travlt med en af årets vigtigste begivenheder: Landets største undersøgelse af de lokale erhvervsvilkår.

Den 22. marts sendte vi spørgeskemaer ud i indbakker og postkasser til 38.800 virksomheder, som både dækker medlemmer og ikke medlemmer af de brancher, som vi repræsenterer i DI.

Vi har nu indsamlet ca. 4000 svar og er dermed halvvejs for at nå et solidt resultat. Og det er vigtigt at vi har mange svar, for vi laver undersøgelsen for hver kommune. Og jo flere virksomheder i kommunen, som svarer, jo bedre er fundamentet for den dialog, vi har med kommunen om forholdene for virksomhederne.

Virksomheders vilkår er vigtige

Vi har lavet undersøgelsen siden 2009 og formålet er at blive klogere på, hvordan det står til i de enkelte kommuner og at skabe opmærksomhed om vilkårene for virksomhederne. For erhvervslivets vilkår er ikke det første, der bliver taget op til politiske møder eller i kommunalvalgsdebatter. Her er det svært at slå debatten om gode skoler, daginstitutioner og ældrepleje, da det i langt højere grad er forhold, som borgerne mærker direkte.

Derfor er det også så vigtigt, at vi fastholder et stærkt fokus på virksomhedernes vilkår i kommunerne, og her er Lokal erhvervsvenlighedsundersøgelsen et meget stærkt værktøj.

Derfor håber jeg også, at du vil tage et kig i din indbakke eller postkasse og se, om du kan bruge 5 minutter på at udfylde undersøgelsen.

Så er du med til at styrke erhvervslivets interessevaretagelse i kommunen – både for dig selv og dine kolleger i andre virksomheder.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Annette Christensen

Annette Christensen

Chef for Erhvervsudvikling & DI i Aarhus

  • Direkte +45 3377 4838
  • Mobil +45 2829 8384
  • E-mail anch@di.dk

Relateret indhold