26.09.23 DIB Blog

Uniform på jobbet-dagen: Anerkendelse og stolthed i centrum

Jeg håber, du og din virksomhed vil indsende billeder af personale, der måtte være iført militæruniform til Uniform på jobbet-dagen onsdag den 27. september, blogger Joachim Finkielman, direktør for DI Forsvar og Sikkerhed.

I kraft af mit job som direktør hos DI Forsvar og Sikkerhed, har jeg hyppigt fornøjelsen af et utroligt tæt samarbejde med de, der yder en usædvanlig indsats for vores nationale sikkerhed.

 Det første, du tænker på, er nok fastansat militært personel. Men det er ikke kun vores professionelle soldater, der får regnestykket til at gå op; der er også tusindvis af reservister og frivillige – vi ofte glemmer – der er klar til at træde til når det gælder. "Uniform på jobbet-dagen" er en unik dag med formålet at anerkende disse mennesker – og jeg har behov for din hjælp, hvis det skal blive en succes.

Vi skal sammen gøre det til mere end en dag, hvor vores reservister og frivillige bare har mulighed for at trække i deres uniform på arbejde eller studiet.

Det skal være langt større end det. Vi skal i fællesskab sikre, at vores reservister og frivillige oplever det som en dag, hvor hele samfundet giver dem et klap på skulderen. Derudover, er "Uniform på jobbet-dagen" en vigtigt påmindelse overfor os alle om reservisternes og de frivilliges uvurderlige rolle i til dagligt.

Læs også: Sådan kommer du med i ”Uniform på jobbet-dagen”

Fuldtidsarbejde plus deltid for Forsvaret

Hvis I som virksomheder har valgt at være med, og det håber vi, så er det vigtigt, at I opfordrer reservister og/eller frivillige til at tage uniformen på i morgen. Det er vigtigt, at vi giver reservepersonel og de frivillige den anerkendelse de fortjener.

Mange af dem leverer 37 timer plus på deres civile arbejde og leverer noget, der ligner deltidsarbejde til Forsvaret. Hvis du også mener, at sådanne indsatser skal hyldes, er min opfordring, at du og din virksomhed vil sende billeder af jeres personale, der måtte være iført militæruniformen på onsdag.

Send billederne og jeres virksomhedslogo til uniformpaajobbet@mil.dk. Så vil InterForce lave en ”Wall of Support for” på InterForce eller Uniform på jobbet hjemmesiden, hvor alle disse virksomheder så vil blive nævnt.

Som direktør for DI Forsvar og Sikkerhed, er det min ønske, at alle deltagende virksomheder vil bidrage til en vellykket dag på onsdag. I både Sverige og Norge findes lignende mærkedage – så vi skal bare med på dét tog – for det er sådanne dage, der er af afgørende betydning, når vi taler om opbakning til Forsvaret.

Læs også: Danske SMV’er bidrager til global sikkerhed og innovation

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Joachim Finkielman

Joachim Finkielman

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3673
  • Mobil +45 6187 1540
  • E-mail jofi@di.dk

Relateret indhold