10.04.25 DIB Blog

Dyrt købt talent kan lugte it-mangler

Dyrt købt talent vender om i døren hos virksomheder, hvor HR-afdelingen ikke har fået den digitale udvikling ind i virksomhedens kultur og organisationer ikke har fulgt med den digitale udvikling, skriver Mie Bilberg, DIs e-commerce ekspert.

Udvidet digital adgang forventes at være den mest transformative globale trend og 60 procent af verdens arbejdsgivere forventer, at det vil transformere deres forretning inden 2030, konkluderer Future of jobs-analysen fra World Economic Forum (Januar 2025) 

Den udvikling er allerede godt i gang i Danmark, men alt for mange organisationer kæmper med kulturen og hænger i bremsen i forhold at få lavet en digital omstilling af deres forretning.  

Netop når din virksomhed har investeret i ny teknologi og digitale medarbejdere, starter bøvlet og svingdøren. Det skyldes, at de nye digitale medarbejdere møder ind til analoge processer og en kultur, der ikke er klar til omstillingen.  

Dermed vender det dyrt købte talent om i døren og HR og linjelederne må på jagt igen.

Dansk organisationer kæmper med kulturen 

Det kan undgås, hvis HR forstår den digitale forretning lidt bedre. Mange gange er man startet det forkerte sted, har rekrutteret en junior, når det var en senior, man behøvede. Ofte fordi, man ikke helt vidste, hvad det egentlig var for en kompetence, som der var brug for og så bliver det en dyr ommer.  
Her skal HR-partnerne hjælpe deres ledere og den organisation, der skal ud på en ny læringskurve. Men det kræver, at HR selv har et begreb om, hvad det er, at organisationen kigger ind i. 

Den digitale transformation handler nemlig meget mere om mennesker end om teknologi. Der skal altid to planer til, for at det lykkes. En for organisationen og en for den nye teknologi som indføres.   

Se også: Modenhedstrappen til dig, der skaber udvikling med e-commerce

Hvad får talenter i bytte hos jer?

 For HR-partnere og ledere er en af de største opgaver at tiltrække og fastholde de rette digitale talenter, der kan drive transformationen fremad og sikre virksomhedens konkurrenceevne.  At kunne tiltrække talent er forretningskritisk, som den velkendte McKinsey artikel "The War for Talent" også oplyser om.

Artiklen fremhæver begrebet "employee value proposition". Altså ”Hvad får talenter i bytte for at stille deres viden, færdigheder, netværk og kompetencer til rådighed for virksomheden?”

De virksomheder, der formår at vise det til medarbejderen, vil vinde talentkrigen. Men for at kunne det bliver HR-medarbejderne også nødt til at forstå, hvad der driver og skaber disse medarbejdere og deres ledere. 

For at komme den forståelse et skridt nærmere, vil jeg anbefale HR-medarbejdere og ledere at deltage, når vi den 25. april løfter sløret for, hvem der er Danmarks dygtigste digitale ledere, og hvad det er, der gør dem dygtige.

Blandt andre kan du møde Peter G. Jørgensen, co-founder af Boozt, som netop er rykket fra Sverige til Danmark i jagten på mere talent. Han vil bl.a. fortælle om, hvad de ser som afgørende kompetencer indenfor digital forretning ledelse og udvikling af organisationen ind i fremtidens salgshaller. 

Så kom med og find svar på, hvordan jeres organisationskultur kan udvikle sig, så I kommer med på digitaliseringsrejsen uden en evigt roterende svingdør. 
 
Tilmeld dig konferencen her 
 
 

 

Mie Bilberg

Mie Bilberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3379
  • Mobil +45 2119 3403
  • E-mail mlbi@di.dk

Relateret indhold