Hvem ringer du til, når du er blevet hacket?
Hvor går du hen, når du ikke har en it-afdeling inden for rækkevidde, en sikkerhedschef på lønningslisten eller råd til at købe eksterne konsulenter? Vi vil have en ny SMV-enhed, der hjælper dig. Og vi vil gerne høre fra dig, hvad den skal kunne, blogger Andreas Holbak Espersen, branchedirektør i DI Digital.
Forestil dig, at du en morgen åbner computeren, og alt er låst. Ordrebogen, kundedata, mails. Intet virker. Din virksomhed er blevet ramt af et cyberangreb.
Hvem ringer du til?
Svaret på det spørgsmål kan være meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Men hvis du driver en lille eller mellemstor virksomhed, er der en ret stor risiko for, at du kan komme i den situation. Faktisk bliver danske virksomheder ramt af cyberangreb hver eneste dag.
Og for mange SMV’er er konsekvenserne så alvorlige, at de aldrig kommer sig igen.
Det er én af hovedårsagerne til, at vi i DI har lanceret et nyt cyberudspil med 11 konkrete forslag til, hvordan vi styrker Danmarks digitale forsvar. (Link ind)
Ét af de store fokusområder i udspillet handler om at forbedre forholdene for SMV’er på cybersikkerhedsområdet. Derfor mener vi også, det er på høje tid, at det offentlige og private går sammen om at oprette en ny enhed, der skal gøre det nemmere for dig at finde vej til den hjælp, du har brug for.
Læs også: Centralt cyberfilter skal værne om Danmarks sikkerhed
Det skal være nemt at være cybersikker SMV
Vi ved godt, at du har travlt med at drive forretning. At du ikke nødvendigvis har en hel IT-afdeling inden for rækkevidde, en sikkerhedschef på lønningslisten eller råd til at købe eksterne konsulenter, der kan hjælpe dig. Men vi ved også, at du gerne vil beskytte det, du - eller I - har bygget op.
Problemet er, at det i dag er alt for svært at finde rundt i de mange vejledninger, løsninger og tilbud, der findes på både den offentlige og private side af bordet. Hvordan kommer du i gang? Hvad skal du fokusere på, og hvad koster det i tid såvel som i ressourcer? Hvem kan hjælpe?
Mange giver op, før de overhovedet er kommet i gang. Det vil vi lave om på sammen med andre stærke aktører på området.
Vi foreslår at samle kræfterne i en ny offentlig-privat SMV-enhed, der skal:
- Give dig overblik over de værktøjer og løsninger, der allerede findes – både offentlige og private.
- Vise dig vej til det, der passer til netop din virksomheds behov og modenhed.
- Gøre det nemmere at komme i gang – med konkrete råd, der gør det nemmere at gå fra tanke til handling.
- Skabe kontakt til rådgivere og leverandører, når du er klar til at tage næste skridt.
Vi har brug for din stemme
I DI arbejder vi sammen med Industriens Fond, Security Tech Space, Alexandra Instituttet og Styrelsen for Samfundssikkerhed om at udvikle en model, der virker i praksis – og som tager udgangspunkt i din virkelighed.
Men vi har brug for din stemme. Hvad har du brug for? Hvad virker – og hvad virker ikke?
Tre ting du kan gøre allerede i dag
- Tag D-mærkets selvevaluering – og få klarhed over, hvor du står i dag, når det kommer til it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Start på siden her: D-mærket
- Brug DI’s værktøjer til risikovurdering og beredskabsplanlægning – de er gratis og udviklet til virksomheder som din – og kan tilgås lige her: Beredskab | Forbered din virksomhed på kriser og trusler - DI
- Byd dig til og del dine input til den kommende SMV-enhed ved at række ud til chefkonsulent på cyberområdet i DI, Jeppe Engell på jepe@di.dk.
Cyberangreb kommer aldrig belejligt. Men du kan være bedre forberedt. Og vi står klar til at hjælpe.
Brug DI's beredskabs-værktøjer
Kriser kommer aldrig belejligt og de kan få store konsekvenser for din virksomhed. Analysér din virksomheds risici og sårbarheder med DI's værktøj og brug DI's skabelon til din beredskabsplan, så øger du både din virksomheds modstandsdygtighed og bidrager til et mere sikkert samfund.
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.