09.10.17 DIB Nyheder

Adgang til risikovillig kapital er afgørende for SMV’er

Virksomhederne oplever, at det er blevet sværere og dyrere at låne penge. Bekymrende, mener DI.

Adgang til risikovillig kapital og egenkapital er afgørende for de små og mellemstore virksomheder. Der skal penge til at investere og drive væksten i de små virksomheder. Vi ønsker, at de små virksomheder vokser sig store og er med til at skabe arbejdspladser og vækst, siger cheføkonom Morten Granzau, Dansk Industri.

Nye tal fra DI viser, at både små og store virksomheder over det seneste halve år har oplevet, at det er blevet lidt sværere og dyrere at låne penge. Dagens tal fra Nationalbanken viser også, at kreditinstitutterne forventer at stramme vilkår for virksomhederne i det kommende kvartal.

- DI’s seneste undersøgelse viser desværre, at det er blevet sværere for virksomhederne at låne penge over det seneste halve år. Og dagens undersøgelse fra Nationalbanken viser, at kreditchefer rundt om i landet forventer at stramme vilkårene for lån til virksomhederne i de kommende måneder. Det er bekymrende, siger Morten Granzau, Dansk Industri.

- I DI har vi forhåbninger om, at der i efteråret landes en ambitiøs aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Det vil være et vigtigt første skridt i retning af at sikre mere risikovillig kapital for særligt de små og mellemstore virksomheder, siger Morten Granzau, Dansk Industri.

I DI har vi forhåbninger om, at der i efteråret landes en ambitiøs aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Cheføkonom Morten Granzau, DI
Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold