11.10.17 DIB Nyheder

DI: Brug for flere udenlandske investeringer

Udenlandske virksomheder er lidt for tilbageholdende med at investere i Danmark, og det er ærgerligt, mener DI.

I dag kom de årlige tal fra  Danmarks Statistik for ansatte i udenlandsk ejede virksomheder herhjemme, som godt nok viste lidt fremgang i 2015. Men nyere tal for investeringer viser problemer med at tiltrække udenlandske investorer.

- Det går ikke så godt med at tiltrække nye udenlandske investorer. Der er godt nok fremgang i 2015, men på det seneste har vi set, at der er direkte tilbagegang i de udenlandske investeringer, siger cheføkonom i DI, Morten Granzau.

De nye tal fra Danmarks Statistik viser, at godt hver femte ansat i de private erhverv er ansat i en udenlandsk virksomhed. Det netop offentliggjorte tal er fra 2015. I 2014 var tallet på 19 pct.

- Det er vigtigt, at vi kan tiltrække udenlandske investorer til Danmark. Udenlandske investorer er med til at skabe aktivitet, men det er næsten endnu vigtigere at holde sig for øje, at udlændige også bringer vigtig viden med sig, siger Morten Granzau.

I alt er der 6.410 udenlandsk ejede virksomheder i Danmark. De beskæftiger godt 290.000 medarbejdere.

- Udenlandske virksomheder, der opererer i Danmark, er i gennemsnit mere produktive end de dansk ejede virksomheder. Derfor er der tydeligvis noget vi kan lære af de udenlandsk ejede virksomheder, siger Morten Granzau.

Udenlandske virksomheder, der opererer i Danmark, er i gennemsnit mere produktive end de dansk ejede virksomheder. Cheføkonom, Morten Granzau, DI
Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold