13.10.17 DIB Nyheder

DI efterlyser investeringer fra udlandet

Danske virksomheders investeringer i udlandet er i fremgang, men der skal flere udenlandske investeringer til Danmark, mener DI.

Mens danske virksomheder investerer mere i udlandet, er der opbremsning i udlandets investeringer i Danmark. Det viser dagens tal fra nationalbanken.

- Det er ærgerligt, og opbremsningen ses ikke kun i de aktuelle tal men også i udviklingen i investeringsstrømmene frem til 2. kvartal 2017. Udenlandske investorer bringer værdifuld viden med sig, som vi så desværre må undvære, siger Kent Damsgaard, vicedirektør i Dansk Industri.

- At danske virksomheder fortsat øger deres udenlandske investeringer er der ingen grund til at være bekymret for. Det er blot en del af globaliseringen, som de danske virksomheder er aktive deltagere i. Men det er bekymrende, at retningen i investeringerne er ganske ensidig. Det synes ikke at være tilstrækkeligt attraktivt for udlændinge, at placere deres produktion i Danmark, siger Kent Damsgaard.

- Der er behov for, at vi prøver at gøre Danmark til et mere attraktivt sted for produktion. Vi skal generelt forsøge at skabe bedre rammebetingelser, hvilket indebærer, at vi sikrer virksomhederne den bedst mulige adgang til kvalificeret arbejdskraft. Samtidig skal vi sikre konkurrencedygtige skatter. Ikke mindst niveauet for selskabsskat er afgørende for, hvor investorerne placerer deres investeringer, siger Kent Damsgaard.

Vi skal generelt forsøge at skabe bedre rammebetingelser, hvilket indebærer, at vi sikrer virksomhederne den bedst mulige adgang til kvalificeret arbejdskraft. Vicedirektør Kent Damsgaard, DI
Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold