Entreprenørvirksomheden Ejvind Laursen A/S er glad for at have hjemme i Hedensted kommune, og det er ikke kun på grund af udsigten.

25.10.17 DIB Nyheder

Kommunalvalg: I Jylland er der fokus på virksomhederne

Ny analyse viser, at jyske virksomheder i højere grad end sjællandske oplever at blive hørt af deres lokalpolitikere.

Entreprenørvirksomheden Ejvind Laursen A/S har i 53 år base i Hedensted Kommune, og det er der absolut ingen planer om at lave om på, fortæller direktør Flemming Laursen.

- Det er rigtig godt at være virksomhed i Hedensted. Der er kort vej til handling i kommunen. Der er en rimelig flad struktur, og du kan hurtigt få fat i de personer, der kan hjælpe dig, hvis du har et problem, siger han og tilføjer, at Ejvind Laursen A/S blot har flyttet sig en enkelt kilometer siden virksomheden blev startet i 1964.

Flemming Laursen mener, at det store fokus på erhvervslivets forhold blandt andet er et resultat af, at borgmester Kirsten Therkildsen (V) tit er rundt og besøge de lokale erhvervsvirksomheder sammen med erhvervschefen.

- Man kan lære meget ved at komme ud og snakke med virksomhederne, siger han.

Gode vilkår for virksomhederne starter med en god dialog. De lokale politikere skal vide, hvad der rører sig hos de lokale virksomheder, hvis de skal skabe de optimale rammer. Kent Damsgaard, Politisk direktør

Jyske virksomheder er mest tilfredse

Den gode dialog mellem virksomheder og Hedensted kommune er også afspejlet i en ny analyse foretaget af Dansk Industri.

Udgangspunktet for analysen er en rundspørge til 7.599 virksomheder, der er blevet bedt om at vurdere, hvor stort fokus de lokale politikere har på virksomhedernes vilkår.

I undersøgelsen står Hedensted ud som en af de kommuner, hvor politikerne er allermest optagede af virksomhederne.  Undersøgelsen afslører også, at det især er virksomheder vest for Storebælt, der er mest tilfredse med deres lokale politikere, mens virksomhederne i hovedstadsområdet føler sig mindre hørt.

Ifølge vicedirektør i DI Kent Damsgaard er en god dialog mellem virksomheder og kommunalpolitikere helt afgørende, hvis der skal skabes vækst og arbejdspladser i hele Danmark.   

- Gode vilkår for virksomhederne starter med en god dialog. De lokale politikere skal vide, hvad der rører sig hos de lokale virksomheder, hvis de skal skabe de optimale rammer, siger han.  

DI-bustur sætter virksomhederne på dagsordenen

For at fremme samarbejdet mellem virksomhederne og kandidaterne til kommunalvalget, der finder sted den 21. november, vil en DI-bus i ugerne 43 – 45 køre rundt til 21 kommuner.

I hver kommune fyldes bussen med politikere, presse og lokale virksomhedsledere. Sammen kører de på virksomhedsbesøg og går i dialog om, hvad der til at skabe gode forhold for de lokale virksomheder. Målet er at sætte virksomhedernes vilkår på dagsordenen hos lokalpolitikerne – til gavn for både virksomhederne og kommunens borgere.

- Hvis der skal være råd til skoler, daginstitutioner og velfærd i fremtiden, så skal kommunerne skabe de bedste rammer for at de lokale virksomheder kan udvikle sig og skabe nye arbejdspladser. Der er således al mulig grund til at diskutere virksomhedernes vilkår i de kommende uger op til kommunalvalget, siger vicedirektør Kent Damsgaard.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Hanne Schou

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret indhold