Virksomhederne kan bl.a. få et 'data-eftersyn' i det nye Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens og hjælp til at lave en plan for at bruge mere data i hverdagen.

Foto: DCAKI
30.10.17 DIB Nyheder

Kunstig intelligens kan forudsige kundefrafald

Fredag åbner Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens. Her får du hjælp til de algoritmer, der bl.a. forudsiger, hvornår dine kunder falder fra. DI håber, det nye center også kan bidrage til at gøre Danmark til foregangsland på området

Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens slår fredag dørene op i København– og vil fremover være stedet, virksomheder kan henvende sig og få hjælp til det, mange nok opfatter som lidt luftigt eller sci-fi-agtigt: kunstig intelligens.

- Kunstig intelligens er ikke usynligt tryllestof, men en ny, vidunderlig værktøjskasse, som tillader os at gøre ting, der simpelthen ikke har været praktisk gennemførbare før, siger Anders Kofod-Petersen, der er Head of Data Science and Engineering Lab på Alexandra Instituttet.

Alexandra Instituttet er er en almennyttig virksomhed, der arbejder med forskningsbaseret it-innovation og står bag det nye center.
Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens lover, at virksomhederne fremover kan få en simpel opskrift på, hvordan de kan træde længere ind i den digitale verden – uden at skulle opfinde den dybe tallerken først.

- Algoritmerne i kunstig intelligens kan genkende mønstre, forudsige udfald og skabe helt nye produkter og services. De kan for eksempel varsle, hvornår dine kunder falder fra, eller om der sker et uheld lige om lidt, fordi trafikken kører for tæt, siger Anders Kofod-Petersen.

Vi har et højt vidensniveau og er langt fremme digitalt. Dét er vejen at gå nu, for verden står over for en revolution inden for anvendelsen af kunstig intelligens, hvor virksomhederne for alvor kan bruge teknologien til at gøre en masse ting smartere. Christian Hannibal, Digitaliseringspolitisk chef

Vær ikke bange

Dansk Industri (DI) glæder sig over åbningen af det nye center – for produktionsdanmark skal godt i gang med kunstig intelligens.

Christian Hannibal, der leder DI’s Digitaliseringsindsats forklarer, at Danmark er godt rustet til den fjerde industrielle revolution, og at virksomhederne på ingen måde bør være bange for kunstig intelligens.

- Vi har et højt vidensniveau og er langt fremme digitalt. Dét er vejen at gå nu, for verden står over for en revolution inden for anvendelsen af kunstig intelligens, hvor virksomhederne for alvor kan bruge teknologien til at gøre en masse ting smartere, siger han.

Data driver værket

Head of Data Science and Engineering Lab på Alexandra Instituttet, Anders Kofod-Petersen understreger, at kunstig intelligens blandt andet også kan gøre virksomheder mere datadrevne.

- Det kan bidrage til, at virksomhederne får indsigt i for eksempel kundernes efterspørgsel i realtid, så de kan komme op med nye produkter eller optimere den måde, de producerer på, siger han.

Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens tilbyder at identificere, hvordan virksomhederne konkret kan arbejde med data.

- Vi ser på, hvor parate virksomheden er til at udvikle sin forretning med data. Så udarbejder vi en plan og hjælper med at få den implementeret i samarbejde med vores eksperter, ligesom vi tilbyder virksomhedernes big data-konsulenter et tre-timers forløb med oplæg og opgaver, siger han.

Lederen af DI’s digitaliseringsindsats håber, at det nye center også bidrager til at få Danmark på landkortet, som et af de fremmeste lande inden for kunstig intelligens.

- Vi håber, at det kan være med til at tiltrække de kvikkeste hoveder og de mest innovative virksomheder til Danmark, siger han.

Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens (DCAKI)
Ideen med centret er at gøre kompetencer inden for kunstig intelligens og maskinlæring let tilgængelige for virksomheder, og derfor er konceptet, at virksomheder kan flytte en afdeling eller et par af deres folk ind på centret og så kan de sidde med eksperter, der kan hjælpe i gang med en idé eller bidrage med kompetencer.
Centret er placeret i Univate, der er et nyt kontorfællesskab placeret på Søndre Campus ved Københavns Universitet lige ved Islands Brygge metrostation.

Alexandra Instituttet
En almennyttig virksomhed, der arbejder med forskningsbaseret it-innovation.
Bruger sin viden om software, interaktionsteknologi, mobile platforme, udviklingsmetoder, UX og samspillet mellem bruger, teknologi og forretning til at hjælpe det offentlige og private virksomheder med at udvikle innovative, it-baserede produkter og services – og med at opnå nye forretningsmæssige gevinster.
Har ca. 100 medarbejdere med forskellige baggrunde, der spænder over dataloger, arkitekter, antropologer, ingeniører, designere, forretningsudviklere
Er en del af det danske innovationssystem og er et af Danmarks otte GTS-institutter (Godkendt Teknologisk Service).

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning
Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold