En lærling bag rattet kan betale sig, viser nye beregninger fra 3F og Transportens Arbejdsgivere ATL.

11.10.17 DIB Nyheder

Lærlinge giver lynhurtigt overskud

Virksomheder får lynhurtigt overskud på bundlinjen ud af at ansætte lærlinge, viser beregninger fra 3F og Transportens Arbejdsgivere ATL.

En ny lærling kræver ekstra opmærksom fra de øvrige ansatte, og i perioder er han væk for at passe sin uddannelse.

Men beregninger fra Transportens Arbejdsgivere ATL og 3F viser, at lærlinge meget hurtigt giver økonomisk overskud til de virksomheder, de er ansat i.

Beregningerne er baseret på fire lærlinge, som har modtaget løn efter overenskomsten. Samtidig har de oplæringsansvarlige på virksomhederne vurderet, hvor effektiv den enkelte lærling har været i forhold til en erfaren medarbejder.

Et af eksemplerne er Mikkel Bjørnskov Sørensen, som fra 2012 til 2015 var lager- og logistikoperatørlærling hos HPT i Padborg. Han sikrede allerede i det første halve år af sin lærlingeperiode virksomheden et driftsoverskud på 45.000 kroner.

Et andet eksempel er Frederik Deleuran Klostergaard, som fra 2013 til 2016 var godschaufførlærling hos ØSG A/S, der kører for Danske Fragtmænd. I løbet af de første seks måneder leverede han et overskud til ØSG A/S på 24.000 kroner. Det samlede overskud i hele lærlingeperioden var på 333.000 kroner.

Værdien er højere end bundlinjen

- Der er mange gode grunde til at ansætte en lærling. En af dem er, at man er med til at sikre virksomhedens og branchens fremtid ved at uddanne unge mennesker. Men hidtil har der ikke været så stor opmærksomhed på, at der også kan være en økonomisk grund til at ansætte lærlinge, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Han mener, at værdien af en lærling langt overgår det beløb, der står med to streger under til sidst.

- Virksomhederne fortæller os, at de har svært ved at finde kvalificerede medarbejdere. Men når læretiden er overstået, har de en lagermedarbejder eller chauffør, som kender både virksomheden, kunderne og kollegerne. Det er meget værd, siger Lars William Wesch.

Lars William Wesch

Lars William Wesch

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4831
  • Mobil +45 4061 2007
  • E-mail lwh@di.dk

Relateret indhold