24.10.17 DIB Nyheder

Private vil bidrage til kommunal overvågning

Kommuner vil ifølge DR Nyheder overvåge områder med meget kriminalitet. Det bør ske i samarbejde med private virksomheder, mener DI.

- Det er helt naturligt, at kommunerne har fokus på at skabe tryghed for borgerne og forebygge kriminalitet. Det er også vigtigt for de lokale virksomheder.

- Men før kommunerne selv foretager større offentlige investeringer i nye sikkerhedsløsninger, bør de søge dialog med den private vagt- og sikkerhedsindustri om at løse overvågnings- og vagtopgaverne, siger branchedirektør Jakob Scharff, DI Service, som er Dansk Industri branchefællesskab for danske servicevirksomheder.

- Vi har en stærk og erfaren industri på området, som har ekspertisen og kan finde de rigtige løsninger.

- Flere kommuner opruster med egne løsninger – ofte uden at søge et samarbejde med den private sektor. Det er ærgerligt, for de private vagt- og sikkerhedsvirksomheder har i dag allerede tusindvis af medarbejdere, der hver dag løser overvågningsopgaver for både private og offentlige virksomheder, siger Jakob Scharff.

Vi har en stærk og erfaren industri på området, som har ekspertisen og kan finde de rigtige løsninger. Jakob Scharff, Branchedirektør