Se undervisningsfilmen fra Globale Gymnasier længere nede.

18.10.17 DIB Nyheder

”Sådan siger vi nej”

Hvordan håndterer danske virksomheder udfordringerne med korruption internationalt? Ny undervisningsserie til gymnasielever giver svar.

Danmark er i en årrække blevet kåret som verdens mindst korrupte land. Men samtidig opererer mange danske virksomheder på globale markeder, hvor korruption er mere eller mindre udbredt.

Den virkelighed beskriver en række undervisningsfilm til gymnasieelever. Chefkonsulent i DI Christine Jøker Lohmann medvirker i en af filmene, hvor hun fortæller, hvordan danske virksomheder kan beskytte sig mod korruption på vækstmarkeder.

- Den øverste ledelse skal have en klar holdning til, at korruption ikke er acceptabelt. Desuden skal der formuleres en antikorruptionspolitik, som medarbejderne kan tage udgangspunkt i. Og så skal medarbejderne trænes, for det er ikke nødvendigvis nemt at sige nej, siger Christine Jøker Lohmann i filmen.

Skal vises til mange

Hun glæder sig i øvrigt over, at filmene får et bredt ungt publikum, der får indblik i korruptionsniveauet i især mange udviklingslande.

- Det er en virkelighed, der kan være svær at forholde sig til, når man lever i Danmark. Men verden bliver stadig mere global, og man skal ikke langt væk fra Danmark for at finde en virkelighed, hvor korruption er dagligdag. Det skal vi kunne forholde os til både som enkeltpersoner men i høj grad også fordi, Danmark er et land, der lever af at handle med hele verden, siger Christine Jøker Lohmann.

Derfor mener hun også, at mange andre kan have gavn af at se videoerne.

- Fra dansk side kan vi gøre meget for at udbrede god praksis til resten af verden. Men vi skal vide, at forholdene og kulturen er anderledes andre steder i verden og være bevidste om, hvordan vi forholder os, så vi kan agere bedst muligt, siger Christine Jøker Lohmann.

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk