Ifølge Landeland Kommune er succesraten for Rekrutteringsservice Fyn 95 procent.

25.10.17 DIB Nyheder

Samarbejde mellem jobcentre giver flere gode kandidater til virksomhederne

Når kommunerne samarbejder om at finde kvalificerede medarbejdere til virksomhederne, kommer det alle til gode. Virksomhederne finder hurtigere den rigtige kandidat, siger Langelands borgmester.

DI har forud for efterårets kommunalvalg  i en rundspørge  spurgt landets borgmestre, hvilke erhvervspolitiske tiltag, de er mest stolte af.

28 kommuner fremhæver, at de har gjort en indsats for at tiltrække kvalificerede medarbejdere til området.

En af dem er Langeland Kommune, som er en del af Rekrutteringsservice Fyn. De peger på, at samarbejde mellem jobcentre på tværs af kommuner har givet virksomhederne i kommunen mulighed for at finde den rigtige kandidat på en nemmere og hurtigere måde.

- Samarbejdet har været med til at sikre, at virksomhederne kan få den bedste kandidat til jobbet. Og så har det sikret en god og enkelt indgang til jobcentrene. Status er, at virksomhederne er glade for det, og at det går godt, siger Bjarne Nielsen (V), borgmester i Langeland Kommune.

Læs også: Hvad siger kommunerne selv til deres erhvervsklima?
 

Det har haft den effekt, vi ønskede. Omvendt er der også ledige langelændere, der har fået job i andre kommuner, så det går begge veje Bjarne Nielsen (V), borgmester i Langeland Kommune

Kandidater fra hele Fyn

Langeland Kommune har de seneste år været en del af samarbejdet mellem alle Fyns jobcentre. Hvis ikke en virksomhed fra øen har kunnet finde den rigtige medarbejder i kommunens jobcenter, har jobcenteret automatisk kigget efter kandidater fra hele Fyn.

Hvis ikke det er muligt at finde den rigtige kandidat i regionen, udvider jobcenteret søgningen til resten af Danmark.

- Det har haft den effekt, vi ønskede. Omvendt er der også ledige langelændere, der har fået job i andre kommuner, så det går begge veje, siger Bjarne Nielsen (V), borgmester i Langeland Kommune.

Samarbejdet har givet virksomhederne nye muligheder for at finde den rigtige medarbejder blandt mange flere kandidater end hidtil, og ifølge kommunen har Rekrutteringsservice Fyn en succesrate på 95 procent.

Rekrutteringssamarbejdet er godt for alle

DI er glade for, at de fynske kommuner har øget fokus på, at samarbejde mellem kommunerne kan betale sig, når det kommer til at finde de gode medarbejdere til de virksomhederne, der mangler.

- Rekrutteringsservice Fyn et glædeligt eksempel. Virksomhederne er glade for det, og alle kommuner og virksomheder vinder på samarbejdet. Om den rigtige medarbejder kommer fra den ene eller anden kommune er uden betydning for virksomheden, siger Poul Strandmark, formand for DI Fyn og adm. direktør Bluepack.

Rekrutteringssamarbejde på tværs af kommunegrænser er også sat i værk andre steder i Danmark. I DI’s rundspørge fremhæver kommunerne Helsingør, Gribskov, Lyndby-Taarbæk, Odder og Haderslev det, som et af de erhvervspolitiske tiltag, de er mest stolte af.

Læs også: Kommunalvalg - I Jylland er der fokus på virksomhederne


DI's kommunalvalgsbus

- Under kommunalvalgkampen besøger DI 21 forskellige kommuner

- Her invitereres kommunalpolitikerne på virksomhedsbesøg

- Startskuddet lyder mandag d. 23. oktober i Aalborg

Hanne Schou

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3618
  • Mobil +45 2949 4673
  • E-mail hsu@di.dk

Relateret