06.10.17 DIB Nyheder

Tiltrængt fremgang i industrien

Industriens produktion gik frem i august, og det er en tiltrængt fremgang, siger Dansk Industri i en kommentar til dagens tal for industriproduktionen.

Flere nøgletal viste en skuffende udvikling i juli. Både for industriproduktionen og eksporten vendte pilen nedad sidste måned. Og for første gang i over fire år faldt beskæftigelsen.

- Derfor er fremgangen særdeles kærkommen. Dagens stigning afløser heldigvis en faldende tendens i produktionen, som vi har set de seneste par måneder. Vi har holdt vejret, efter flere nøgletal overraskede negativt i sidste måned. Men med fremgang i industrien i august, er der håb om fremgang i dansk økonomi i årets anden halvdel, siger vicedirektør Kent Damsgaard, Dansk Industri.

I august steg industriens produktion 4,0 pct. Over de seneste tre måneder, er produktionen dog faldet 3,3 pct. sammenlignet med de foregående tre måneder. Det viser  nye tal fra Danmarks Statistik.

- Selvom der var fremgang i august, så har der samlet set ikke været nogen særlig fremgang i industrien i løbet af 2017. Det er noget overraskende, for efterspørgslen på vores store vigtige eksportmarkeder er forholdsvis stærk pt. Det burde give flere ordrer i bøgerne til de danske industrivirksomheder, siger Kent Damsgaard.

- Hvis de danske industrivirksomheder skal blive ved med at hive ordrer hjem til Danmark, så kræver det, at danske virksomheder er konkurrencedygtige. Og det kræver blandt andet, at de kan finde kvalificeret arbejdskraft, og at det er attraktivt at investere herhjemme. Det er dét, politikerne på Christiansborg skal have fokus på at sikre, hvis det nuværende opsving skal vare ved, siger Kent Damsgaard, siger Kent Damsgaard.

Hvis de danske industrivirksomheder skal blive ved med at hive ordrer hjem til Danmark, så kræver det, at danske virksomheder er konkurrencedygtige. Vicedirektør Kent Damsgaard, DI
Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold